{{ message.message }}
{{ button.text }}

A moment lost in time

Hoe heerlijk zijn de dagen zonder te hoeven haasten. Klinkt herkenbaar? Nee voor mij ook niet :) Geniet van de momenten voor ze voorbij zijn

Afbeelding blog 'A moment lost in time' Achtergrond blur afbeelding

Nog voor er kinderprogramma's op tv worden getoond, nog voor de haan gekraaid heeft & nog voor de zon aan de hemel is verschenen, zijn wij wakker. Mijn jongste en ik. In huis is het stil en donker. Mijn oudste dochter en mijn man liggen nog heerlijk te slapen. Demi ligt in bed te brabbelen. Ik hoor haar door de babyfoon de meest lieve geluidjes maken. Vertederend. Ik stap uit bed, schuif in mijn sloffen en sluip zachtjes de zoldertrap af. Terwijl ik me op de overloop bevind, gluur ik even om het hoekje van Zoë haar kamer. Uit haar nachtlampje straalt een helder groen licht dat de kamer voorziet van een prachtig heldere gloed. Zoë ligt gewikkeld in haar dekbed met haar gezicht gericht naar de FROZEN poster op haar muur. Ik glimlach en sluit de deur. Zachtjes loop ik naar de kamer van Demi en open de deur. Daar in haar ledikantje, ligt mijn kleine prinsesje met haar blauwe ogen naar me te kijken. Ze lacht naar me, gaat staan en steekt haar armpjes uit. Ik pak haar op en knuffel haar. Goeiemorgen schatje fluister ik en ik kus haar kleine wangetje. We doen de gordijnen open. Aan de overkant van de straat zit een grijze kat. Ze wijst er enthousiast naar en roept “da”Da”. Vervolgens wordt haar grote zus ook wakker en komt de kamer ingelopen. Enthousiast begroet ze haar zusje met een dikke knuffel. Ik laat ze samen even lekker spelen en ik ga me klaarmaken voor werk. Als ik om het hoekje van de kamer gluur zie ik Zoë staan voor het raam met haar zusje in haar armen. Samen turen ze naar buiten . Zoë verteld haar wat er allemaal buiten te zien is. Over de wolken en de bomen en de vogels en de huizen. Heel liefdevol. Ik geniet van het moment. Ik ga met de meisjes naar beneden en maak ontbijt klaar. Zoë nestelt zich achter de grote tafel op een begint te tekenen. Heel geconcentreerd. Demi kruipt de kamer rond en dans terwijl ze naar de teletubbies kijkt. Lopen heeft ze nog niet veel zin in met haar bijna 15 maanden. Af en toe voorzichtig een paar stapjes, maar daar blijft het tot nu toe bij. Een heerlijk ochtend ritueel dat ik aanstaande zondagmorgen zal missen. Beide meisjes gaan namelijk uit logeren. Gek idee. Zoë is weleens eerder gaan logeren bij oma, maar niet vaak. Een keer of 5 hooguit. Demi gaat voor het eerst. Fijn en lekker ook dat mijn man en ik een avondje voor elkaar hebben. Heerlijk optutten en samen uit eten gaan. Lachen en kletsen en genieten van een goed glas wijn en uitslapen. Ik weet niet eens meer wat dat is. Uitslapen. Ik kijk uit naar ons momentje samen en tegelijkertijd vind ik het ook spannend. Hoe zal het logeren onze kinderen bevallen en zullen ze mij missen?soms moet ik ook proberen meer te genieten van het moment. Zoals ik ook genoot en geniet van het moment dat mijn meisjes vanmorgen met elkaar deelde. Een moment is uniek. Het zal niet op exact dezelfde manier weer terugkomen. Daarom probeer ik, nee zal ik genieten van alle momenten van elke dag hoe druk ik ook ben. Ik maak er tijd voor.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je