{{ message.message }}
{{ button.text }}

​9 Maanden voorgelogen.

In de derde maand van haar zwangerschap vertelde zij het. Ik was zo ontzettend blij: mijn beste vriendinnetje was zwanger!

Afbeelding blog '​9 Maanden voorgelogen.'

16 weken zwanger

Ze had alleen geen vaste vriend, dus ze zou een alleenstaande moeder worden. Dit vond zij zelf geen probleem. En ik ken haar: prachtige, sterke en zorgzame vrouw die fantastisch voor het kind zou zorgen. De vader? Die wilde niks met het kind te maken hebben en daar had Lieke (vriendin) helemaal geen problemen mee.

Samen zijn wij daarna direct al gaan winkelen. Ze moest zwangerschapskleding hebben en natuurlijk al een beetje babykleertjes shoppen. We genoten en hebben wel 10 keer de slappe lach gekregen. Ik steun haar. Altijd. Op WhatsApp kreeg ik vele foto’s door van haar buikje onder haar shirt: “Kijk dan, Tess! Ik groei een watermeloen hieronder of zo hihi”.

20 weken zwanger

Daar was hij dan: de 20 weken echo. Lieke had op donderdag een afspraak staan. Ik stond erop dat ik mee wilde gaan, maar Lieke wilde alleen: “Ik moet hem/haar alleen opvoeden, ik wil dit even voor mijzelf houden.” Dat snapte ik volkomen en ik liet haar haar gang gaan. Donderdag middag kreeg ik het verlossende berichtje: “HET IS EEN MEISJE!!!” Ik sprong van mijn bureaustoel af en deed een vreugde dansje. Mijn dochtertje krijgt een vriendinnetje!!

30 weken zwanger

Lieke was door het dolle heen en genoot elke minuut. Wel was ze heel afstandelijk als het om haar lichaam ging. Ze was bang dat als ze te intensief iets zou doen, dat ze dan de baby in gevaar bracht. Ik probeerde haar alsmaar duidelijk te maken dat het allemaal best mee valt. Ze mag best een dagje winkelen, zolang jij er zelf maar energie voor hebt. Het liefst wilde ze ook niet dat iemand haar buik aanraakte: dat vond ze eng. Ik gaf samen met een andere vrienden een extravagante babyshower voor Lieke. Ze vond het fantastisch! Iedereen had mooie cadeau’s meegenomen en ze was enorm emotioneel door alle lieve mensen (en de hormonen).

38 weken zwanger

Elke dag whatsappte ik Lieke: “IS ZE ER AL?” waarop Lieke altijd een “Nee, hoop wel snel!” antwoordde. Ik stond te trappelen. Samen met mijn man had ik een rompertje laten maken met de tekst: Tante Tess is the Best! Uncle Tommie is not stommie! (mijn man heet tom!). Zo blij als ik nu was, zo boos en verdrietig was ik twee weken later.

40 weken zwanger

Ik had al een week niets meer van Lieke gehoord. Berichtjes leest ze niet, telefoon neemt ze niet op. Ze is niet thuis. Waar ze was? Niemand wist het. Ik had een vreemd onderbuikgevoel en ik wist dat er iets niet klopte. Ik was zo bang. Bang dat er iets fout was gegaan. Samen met Tom wilde ik naar de politie toe gaan. Wij gingen slapen en we besloten: morgen gaan we naar de politie. De hele nacht heb ik niet kunnen slapen. De angst bleef maar woekeren. Tot mijn telefoon ineens afging. Het was Lieke: “Ik moet je spreken. Kom naar mn huis.”

41 weken en niet zwanger

Wat ik hier te horen kreeg, was vreselijk. Hoe kon ze? Wat ging er in haar hoofd rond? Waarom tegen mij?! Ze heeft gewoon gelogen dat ze zwanger was! Ik keek haar aan en zag dat het helemaal niet goed ging met haar. Haar ogen waren wazig. Alles viel uiteindelijk op zijn plek. Niemand had ooit haar buik gevoeld, niemand mocht mee naar de dokter. Niemand heeft OOIT bewijs gezien dat zij zwanger was. Maar waarom? Zelf kon ze daar geen antwoord op geven. Het enige wat ze uit kon kramen was: “Ik wilde mij gewoon even gelukkig voelen. Even het idee alsof ik niet alleen was.”

46 weken en met mentale hulp

Lieke zit nu in een speciale inrichting. Het rompertje hangt boven haar bed. Dit hebben wij expres gedaan. Zij weet ook dat zij ons pijn heeft gedaan. Wat blijkt? Ze kampt al jaren met een mentale stoornis. Ik ben niet boos. Ik ben niet teleurgesteld. Ze kon er niks aan doen.. Wel twijfel ik, of ik er goed aan heb gedaan om niet boos te worden. Misschien denkt ze nu wel dat dit normaal is?

Wat zouden jullie doen? Heb ik goed gehandeld?...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je