{{ message.message }}
{{ button.text }}

71▪︎Spook met streken

22-09-2019

Afbeelding blog '71▪︎Spook met streken'

Je komt weleens van die plaatjes op internet tegen waarin het herkenbare moederschap wordt afgebeeld.

De before en after kids plaatjes.

Scrollend door de herkenbare tekeningen, gniffel ik wat af. De één nog herkenbaarder dan de andere. Ik kan het niet helpen dat ik met een glimlach zit te staren en dagdroom over mijn eigen situatie. Twee kinderen die de hele dag om mama haar aandacht kunnen vragen, maar hoe vermoeiend ook, tegelijkertijd zo heerlijk.

Ik typ bovenstaande regels in alle rust op de toilet. Ik weet niet hoe, maar mijn oudste is er dit keer nog niet achter dat ik mij heb teruggetrokken uit de woonkamer. Even some me time. Ondertussen hoor ik Dyo in de woonkamer om papa's aandacht vragen, ik hoor wat vallen, papa corrigeert, Ayven jammert omdat hij honger heeft, en hoor Sid roepen, jezus Dyo, je stinkt.

Ik geniet even van alle rust in mijn eigen stankkamertje, want dit komt zelden voor. Meestal zit Dyo met secondenlijm aan mij vastgeplakt. Waar ik ga, is hij.

'Ik ga even douchen.' 'Mag ik in bad?'

'Zal dit even weggooien.' 'Ik ook mee.'

'Ga even met de hond op straat.' 'Mam ik wil vasthouden.'

Pap hoor ik de luier weggooien en o shit. De oudste roept nu 'waar is mama'.

En dan is het gedaan.

Hij hangt als een luiaard aan de klink. 'Mama waarom is hij op slot?'

'Omdat ik aan het poepen ben.'

'Ik heb ook gepoept, ik wil erbij.'

'Nee mama zit hier even alleen. Laat de klink los Dyo. Dyo niet hangen. Hey luister eens. Dyordan kom op straks gaat de klink kapot. Nee ik doe niet open.'

Oké en daar zat ik met een driejarig blij ei op mijn schoot gekropen toen ik besloot dat de klink heel moest blijven, als een scheidsrechter al zijn overtredingspogingen op de wastafelkraan en duikvlucht op de wcrol af te wenden.

2 minuten later, de hele toilet vloer nat, zeep in de wasbak, toiletrol afgerold en voor ik er erg in had het gastendoekje over de grond om de plens op te ruimen.

Uiteindelijk gaat het licht uit. Letterlijk, bedoel ik. En Dyo doet een spook na, whoehoehoehoe.

Ik klaag niet hoor, ik besef dat ik wederom ben beland in zo een grappig after plaatje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je