{{ message.message }}
{{ button.text }}

7 x de voordelen van een oppas

Afbeelding blog '7 x de voordelen van een oppas'

Ooit overwogen om een oppas te nemen, maar ben je nog steeds aan het twijfelen? Naast dat een oppas goed voor jouw kind(eren) zorgt, heeft het hebben van een oppas nog vele andere voordelen. Zo heb jij onder andere meer vrije tijd en krijgen jouw kids meer individuele aandacht. In deze blogpost sommen wij de 7 grootste voordelen op die het hebben van een oppas met zich meebrengt.

1. Date night

De date nights met je partner en/of vrienden lijken wel eeuwen geleden. Toch is het belangrijk om je relatie goed te onderhouden en wat quality-time in te plannen. Maar hoe doe je dat als je kids hebt? Een oppas geeft jullie de kans om even te genieten van elkaar! Ga samen naar de bioscoop, maak de dansvloer onveilig of ga gezellig uit eten. Zo kunnen jullie samen lekker genieten en hoef je je geen zorgen te maken over de kids. Een oppas kan hen naar bed brengen en oppassen tot jullie weer thuis zijn.

2. Vertrouwde omgeving voor de kids

Een ander groot voordeel van een oppas aan huis is dat de kids in hun eigen vertrouwde omgeving blijven. Er gaat niks boven spelen met je eigen speelgoed en slapen in je eigen bedje. Dit geeft ze rust en zelfvertrouwen. Hiernaast is het voor hen ook nog eens fijn dat zij buiten kunnen spelen met hun vriendjes in de buurt.

3. Een oppas voor in de avond

Werk je ‘s avonds of wil je een avondje weg? Waar de kinderopvang of de opa’s en oma’s alleen overdag op jouw kind(eren) kunnen oppassen, kan een oppas dit ook ‘s avonds doen. Een oppas kan heel flexibel worden ingezet.

4. Een oppas is goedkoper

De tarieven van kinderopvang kunnen aardig oplopen in Nederland. En geef nou eerlijk toe…de kosten zijn toch wel erg belangrijk. Eén van de voordelen van het hebben van een oppas zijn de lagere kosten. Het gemiddelde oppas tarief in Nederland ligt rond de 6.48 euro per uur (bron: babysits.nl). Dit is een stuk lager dan het gemiddelde oppas tarief van kinderopvangen, die ligt ongeveer rond de 8.02 euro per uur. Een ander voordeel van het hebben van een oppas is dat je zelf kan onderhandelen met de oppas over het tarief voor het oppaswerk. Je zit hier niet vast aan standaard bedragen.

Benieuwd hoeveel er gemiddeld voor een oppas in jouw provincie per uur wordt betaald? Neem dan snel een kijkje naar de onderstaande infographic!

Afbeelding blog '7 x de voordelen van een oppas'

5. Eindelijk weer Me-time

Huilende kinderen, luiers verschonen en slapeloze nachten... Het leven met kinderen is prachtig, maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Denk eens na… wanneer heb je voor het laatst eens helemaal niks gedaan? Een oppas kan jou eindelijk dat dagje vrij geven die je zo hebt verdiend. Ga shoppen, doe een maskertje op, ga sporten of ga lekker in bad liggen. Je hoeft je helemaal niet schuldig te voelen voor het hebben van een oppas, wanneer je tijd voor jezelf nodig hebt. Hierna kan je weer fris en fruitig de rest van de week tegemoet!

6. Klusjes

Met een oppas die langskomt heb je eindelijk weer tijd voor die klusjes die je nog moest doen. Misschien dat je nog wat huishoudelijke klussen hebt liggen of misschien wil je nog wat extra werk doen voor je baas. Wanneer de oppas op jouw kind(eren) past kan je deze taken eindelijk helemaal afronden.

7. Meer individuele aandacht

Leiders bij een kinderopvang moeten hun aandacht verdelen onder vele kinderen. Met een oppas aan huis krijgt een kind meer liefde en individuele aandacht. Het kind zit niet in een grote groep met kinderen, maar kan persoonlijk gesupport worden op verschillende vlakken. Je kan hierbij denken aan huiswerkbegeleiding, samen iets bouwen en knutselen of spelletjes spelen. Dit is fijn voor jouw kids, maar ook voor jou als ouder.

Ook overtuigd om een oppas te nemen, maar heb je nog geen geschikte oppas kunnen vinden? Babysits heeft meer dan 45.000 betrouwbare oppassen in Nederland, die jouw leven net iets gemakkelijker kunnen maken! 

Dit artikel is geschreven door babysits.nl.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je