{{ message.message }}
{{ button.text }}

6x tips om te voorkomen dat je kids ongeschikte filmpjes kijken op YouTube!

Kinderen en een horrorfilm trailer is geen goede combinatie

Afbeelding blog '6x tips om te voorkomen dat je kids ongeschikte filmpjes kijken op YouTube!'

Bij veel kinderen is YouTube niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Ze kunnen er allerlei filmpjes op kijken. Onder meisjes zijn de DIY video's van Jill bijvoorbeeld erg populair. Jongens kijken liever filmpjes van LEGO of van Fortnite. Maar, is YouTube wel veilig genoeg voor kinderen? Hoe voorkom je dat ze ongeschikte video's kijken? 

Op YouTube zijn er allerlei soorten video's te bekijken: leuke vlogs, muziekclips maar ook ongeschikte video's voor kinderen zoals trailers van horrorfilms. Je wilt natuurlijk niet dat je kindje dit kijkt om nachtmerries te voorkomen! Hoe kun je dat doen? 

Op Mamaplaats deden wij onderzoek en vroegen we dit aan moeders. Hier lees je de meest gegeven antwoorden:

1. Meekijken / meeluisteren

Een veel gegeven antwoord is om YouTube aan te sluiten op televisie zodat je als ouder kunt meekijken/meeluisteren. 

Hier ook YouYube op tv... Het is alleen te idioot voor woorden dat er reclame tussendoor komt van 'Nieuwe Buren' terwijl er een kinderprogramma gekeken wordt

Petra

2. Terugkijken wat ze hebben gekeken

Op YouTube kun je in de geschiedenis zien wat je kinderen hebben gekeken. Als er iets geks tussenstaat kun je je kinderen hierop aanspreken. Hopelijk is het de eerste en tevens ook laatste keer dat ze ongeschikte filmpjes kijken!


Mijn zoontje is vijf jaar en ik controleer niet echt. Ik kan terugkijken wat hij heeft gezien dus als er iets geks tussen zit kan ik met hem daarover praten!

Martha

3. Zelf de filmpjes kiezen

Je kunt natuurlijk ook zelf de filmpjes aanzetten en de afstandsbediening bij je houden. Zo weet je in ieder geval zeker dat ze niet per ongeluk een ongeschikte video aanzetten!

Ik selecteer de filmpjes en stream ze via de televisie

Aafke

Zo gaat dat hier ook. Geen YouTube alleen op een tablet. Hij is 5 jaar, dus hij zal niet bewust rare dingen kijken, maar er worden genoeg kinderfiguurtjes of cartoons gebruikt voor rare filmpjes

Elise

4. YouTube Kids

Sinds februari 2019 is het videoplatform YouTube Kids beschikbaar in Nederland. De nieuwe app is gericht op kinderen van 3 tot 13 jaar. Op deze nieuwe versie van de welbekende video app staan alleen “gezinsvriendelijke” filmpjes. Perfect voor ouders die hun kinderen zonder zorgen willen afleiden met de tablet of smartphone!

De vraag blijft natuurlijk wel of het echt helemaal veilig is. Klik hier als je meer wil lezen over YouTube Kids! 

YouTube Kids! Ideaal!

Mirella

Zappelin app of YouTube kids.

Annemiek

5. Geen YouTube

Je kinderen helemaal geen YouTube laten kijken kan natuurlijk ook! 

Youtube is hier verboden. Netflix en Nederland 3 is prima.

Angela

Geen YouTube

Eva

Hoe zorg jij ervoor dat je kinderen geen ongeschikte filmpjes kijken op YouTube?

6. Veiligheidsinstellingen 

In YouTube kun je een veiligheidsmodus instellen, als je ingelogd bent met je Google-account. Aan de onderkant van de YouTube-pagina staat Beleid & Veiligheid. Als je hierop klikt kun je vervolgens doorklikken naar Veiligheidscentrum. In deze omgeving kun je een beperkte modus instellen waarmee je bepaalde zaken blokkeert, voilà! 

Meer weten over kinderen en een veilige YouTube omgeving? Dat lees je hier

Sponsored: Dit artikel is geschreven in samenwerking met KPN. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je