{{ message.message }}
{{ button.text }}

5x (gefaalde) opvoed voornemens.

Alle ouders herkennen dit wel. De opvoed voornemens die wij hadden toen wij in verwachting waren. Zo ook wij. Ik ga er 5 bespreken. En zijn deze uitgekomen?!

Afbeelding blog '5x (gefaalde) opvoed voornemens. ' Achtergrond blur afbeelding

• Ik ga alle hapjes zelf maken! No-way dat mijn kind potjes krijgt.

Jaa, wat zal ik hier nou eens van zeggen. Ik denk dat dit heel vaak voorgenomen wordt maar ook heel vaak niet uitgevoerd wordt. Zo ook hier. Ik deed een afwisseling. Fruit maakte ik wel zelf, maar avondeten kreeg June vaak een potje. Of vers baby eten in zo’n bakje. Maar goed, dat valt ook onder potjes. Heb ik hier spijt van. Nee hoor. June at al snel met de pot mee. Geen gedoe. En daar was ik maar wat blij mee.

• Ik koop niet te veel kleren, dat is zonde. Ze groeien er zo uit!

Ook dat is totaal niet uitgekomen. Totaal niet zelfs. Echt, ga ik naar de stad, koop ik het liefst voor June. Ik vind het gewoon te leuk al die kleertjes. En ja misschien is het zonde want ze groeien er snel uit. Maar goed, als het kan, waarom niet?

• June krijgt echt tot aan 4 jaar geen suiker.

Ja, ik ben goed gestart laat ik zeggen. Allemaal biologische dingetjes op brood zonder suiker. Bewuste tussendoortjes enzovoorts. Tegenwoordig krijgt ze ook gewoon wel eens pasta op brood. En die liga’s is ook niet zo’n groot succes meer. Maar ik ben wel heel bewust. Ze krijgt wel eens suiker, maar wel heel bewust. Dit omdat June daar erg druk van wordt. Kind van de moeder laten wij maar zeggen. Ik had dit vroeger ook.

• Niet te veel schermtijd.

Daar sta ik nog steeds achter. Ik heb liever dat ze buiten speelt of met haar speelgoed. Maar goed, het is niet altijd haalbaar. Want als June zich niet lekker voelt, mag ze lekker een filmpje kijken. Ook ’s morgens mag ze lekker een filmpje kijken bij mij in bed. Ja ik ben er losser in als gedacht. Maar goed, wij hebben vroeger ook tv gekeken. Wij zijn er ook niet slechter op geworden denk ik dan.

• Mijn kind gaat lekker in haar eigen bed slapen.

Tot aan een half jaar geleden kon ik zeker zeggen dat ik dit deed. Tot het drama werd. En ik niet meer die nachtelijke strijd aan ging. Dus wordt June midden in de nacht wakker, komt ze bij ons in bed. Die afweging is snel gemaakt. Want die horror nachten zijn pas echt killing.

Wat waren jullie voornemens tijdens de zwangerschap? En zijn deze uitgekomen?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Jamie-lee

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je