{{ message.message }}
{{ button.text }}

50 uur per week werken en moeder zijn?

Hoe ik dit doe en tegelijkertijd intens van ons dochtertje kan genieten lees je in deze blog.

Afbeelding blog '50 uur per week werken en moeder zijn? ' Achtergrond blur afbeelding

50 uur per week werken en moeder zijn..

Wanneer je werk je passie, je droom, (je kindje) is en dan wordt je moeder! 💕 In deze blog lees je hoe wij als ouders de balans hebben gevonden...

Eind deze maand bestaat ons bloeiende bedrijf By Hilke 7 jaar. Vanaf het prille begin is dit mijn meisjesdroom en passie. Alle dagen stond ik zelf in de winkel. Ik maakte met gemak 6 dagen per week plus 4 avonden erbij. En was er een koopzondag? Dan werkte ik er gewoon 7. Na werktijd nog door met pakketjes inpakken voor de webshop? Geen probleem! Heerlijk vond ik het. Wat het gemakkelijker maakt is dat ik mijn bedrijf samen met mijn vriend heb. Samen hard werken en hard ontspannen is ons motto.

Maar toen raakte ik zwanger en kreeg ik vaak de vraag: hoe ga je dat straks allemaal doen? Iedereen die een beetje dicht bij mij staat weet namelijk dat ik altijd druk druk druk ben en het liefst alles zelf doe.

Vragen als: heb je straks wel verlof? En: wanneer begin je weer met werken? kwamen voorbij.

Ik heb een heel rustig karakter en zei dan ook op alles: ik zie het wel!

Mijn zwangerschap verliep perfect en zelfs tot op de dag van mijn bevalling ben ik vrijwillig aanwezig geweest. Want ik kon het niet laten..

Na mijn bevalling veranderde alles! Hoezo werken? Ik wil alleen maar moeder zijn! Knuffelen met mijn baby voor de rest van mijn leven haha. Wat er met deze carrière tijger was gebeurt? Ik weet het niet maar ik was haar even helemaal kwijt en ik heb er ontzettend van genoten!

We hadden vooraf afgesproken dat ik 6 weken na de bevalling weer zou beginnen. Toen Candice 7 weken oud was heb ik de draad weer opgepakt en toen ze 8 weken oud was ging ik alweer op inkoop naar Parijs. Jeetje wat vond ik dit heftig in het begin. Maar ik merkte ook dat ik mijzelf weer helemaal terugvond. Ook dat was heel fijn.

Nu lijkt het als een straf en alsof ik niks meemaak van ons kleine meisje, maar niks is minder waar! Ik breng juist heel veel tijd met haar door omdat ik de vrijheid heb om mijn tijd zelf in te delen. (Bijvoorbeeld toen ze laatst voor het eerst de griep had en ik lekker bij haar thuis bleef).

Don (mijn vriend) en ik zijn om en om aanwezig op de zaak en op donderdag hebben we een gezamenlijke vrije dag.

Op dinsdag, woensdag middag, vrijdagavond en zaterdag ben ik aanwezig in onze winkel. Op de dagen dat ik thuis ben werk ik tijdens de slaapjes van Candice. Zo kan ik toch al mijn taken afmaken en lekker van haar genieten wanneer ze wakker is!

Ook wil ik nog regelmatig ‘s avonds mijn laptop openklappen wanneer Candice om 20:00 uur in bed ligt.

Wel spreken Don en ik altijd een tijd af wanneer we echt klaar moeten zijn met thuis werken en dan gaan we het liefste nog even een serietje kijken op de bank met een goed glas wijn of een theetje! Want quality time samen is natuurlijk ook mega belangrijk.

Sinds ik moeder ben kan ik werk makkelijker van mij af zetten en echt genieten wanneer ik vrij ben. Dit is zo fijn en geeft veel structuur.

Heb je vragen aan mij over ons schema of over iets anders? Volg mij dan via Instagram en stuur mij gerust een DM berichtje!

Liefs Hilke 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je