{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 x Herinneringen vastleggen doe je zo

Meer dan 200 mama's deelden hun manieren van het vastleggen van herinneringen, zo mooi!

Afbeelding blog '5 x Herinneringen vastleggen doe je zo'

Dat het belangrijk is om herinneringen vast te leggen komt wel naar voren in de blog van Jamie (making memories) in samenwerking met Monuta. Zij verloor op jonge leeftijd haar moeder en dit is een van de redenen dat zij voor haar dochter herinneringen goed wil vastleggen plus alles goed geregeld wil hebben. Want je weet maar nooit... 

Op Instagram vroegen we hoe jullie zelf herinneringen vastleggen en hier kwamen hele mooie manieren naar voren. Lees mee en doe inspiratie op!

Afbeelding blog '5 x Herinneringen vastleggen doe je zo'

1: Mailadres aanmaken voor je kindje

Stuur regelmatig een foto, video of verhaal door naar het mailadres van je kindje. Zodra hij of zij ouder is en je deelt de inlog, is de mailbox gevuld met liefdevolle herinneringen. Je kunt het mailadres ook nog delen met bijvoorbeeld tantes, ooms, opa's en oma's van je kindje. 

Ik heb een e-mailadres aangemaakt voor mijn kindje waar ik regelmatig verhalen, foto's en filmpjes naar toestuur. Af en toe check ik even in, zodat het account kan blijven bestaan.

Jamie

2: Elk jaar een video met korte video's

Jonge ouders maken filmpjes genoeg van hun kinderen, maar wat doe je er mee? Daph verzamelt elk jaar de mooiste, grappigste, leukste en meest bijzondere video's en bundelt deze tot een langere film. Een jaaroverzicht. Extra leuk om deze bijvoorbeeld op de verjaardag van je kindje af te spelen! 

Ieder jaar maken wij één film van al onze belangrijke filmpjes met Mees

Daph

Afbeelding blog '5 x Herinneringen vastleggen doe je zo'

3: One line a day

Je hebt er speciale boekjes voor, elke dag kun je 1 lange zin schrijven van wat er gebeurd is, je beleefd hebt of wat bijzonder was. Zo verzamel je kleine herinneringen die bij elkaar heel waardevol zijn. Ook grappig om terug te lezen wat je 1 of 2 jaar geleden op precies dezelfde dag deed of mee maakte. ''Vandaag voor het eerst op het potje geplast'' is een jaar later super leuk om te lezen!

Ik houd een 5-jaren agenda bij waar ik elke dag een zinnetje in schrijf

Mars

4: Fotoboeken (maandelijks / jaarlijks / twee jaarlijks)

Net hoe vaak je er tijd voor hebt... Via diverse online tools is het makkelijk om vanaf je mobiel foto's in te laden en zo een mooi boek samen te stellen. Tip: als je helemaal klaar bent, bestel er dan direct twee :) Daarmee kun je vast iemand dierbaars weer heel blij mee maken! 

Ik maak elk jaar een fotoboek met de highlights van het afgelopen jaar per kind

Lisanne

Afbeelding blog '5 x Herinneringen vastleggen doe je zo'

5: Memory box

Verzamel briefjes, tekeningen, een schelpje, speeltje of het bonnetje van een gezellig etentje. Allemaal mooie herinneringen aan fijne momenten. Per kind kun je een doos op zolder zetten bijvoorbeeld. Doe er af en toe iets in wat ze hebben gemaakt op school of thuis. Ook perfect voor een lieve verjaardagskaart die ontvangen is bijvoorbeeld. Het is binnen no time een erg waardevolle box voor later!

Wij hebben een bewaarbox, hier stop ik foto's maar ook veel spulletjes in. Erg belangrijk. Ikzelf heb bijna niets van vroeger...

Angelique

Hoe bewaar jij herinneringen? 

Heb jij ook een mooie manier waarop jij fijne momenten vastlegt voor later, deel het in een reactie! Deze top-5 is tot stand gekomen in samenwerking met Monuta. Wanneer je alle bijzaken goed regelt, heb je meer rust om te genieten en herinneringen te maken.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je