{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 x Dit is hoe jullie herinneringen vasthouden ❤️

Debbie nam afscheid van haar grootste maatje: haar opa...

Afbeelding blog '5 x Dit is hoe jullie herinneringen vasthouden ❤️' Achtergrond blur afbeelding

Nu ze ook afscheid mag gaan nemen van het huis van opa, nadat zij er een tijdje met haar gezin in gewoond heeft, heeft ze alvast een mooie manier gevonden om de herinneringen aan opa vast te houden. 

In het nieuwe huis zal ik een stoel voor hem klaarzetten in de achtertuin, met een glas wijn erbij. Misschien, heel misschien, verhuist opa dan wel mee en ziet hij hoe wij nieuwe herinneringen maken. Hoop en droom jij met mij mee?

Afbeelding blog '5 x Dit is hoe jullie herinneringen vasthouden ❤️'

In samenwerking met Monuta vroegen wij op Instagram of er verhalen/tips/rituelen waren hoe jullie herinneringen van dierbaren vasthouden. De reacties waren prachtig, mooi en ontroerend. 

1: Vernoemen van de naam 

Letterlijk nieuw leven: het meest gegeven antwoord op onze vraag was het vernoemen van een pasgeborenen naar een overleden dierbare. Zo blijf je de naam vaak gebruiken en zal altijd een warm gevoel losmaken. 

2: Wie schrijft, die blijft

Verhalen, liedjes, dagboeken, gedichten... Teksten over een overleden persoon die jij, en eventueel ook anderen terug kunnen lezen of luisteren zijn hier mooie manier van. Wanneer je geen songwriter of poëtisch kunstenaar bent, kun je ook mooie herinneringen uittypen en naar jezelf mailen bijvoorbeeld. 

3: Fysiek object / kunstwerk

Veel mensen vinden het fijn om in of rond huis, in de tuin bijvoorbeeld, een plekje te hebben om echt even letterlijk hij stil te staan. Een kastje met een foto en een kaarsje erop, een beeldhouwwerk in de tuin of een schilderij in de woonkamer. 

4: Voor altijd bij elkaar

Met een symbolische tattoo heb je jouw geliefde altijd heel dichtbij. Ook kan er getatoeëerd worden met het as van een overledene. Mocht je niet van de tattoos zijn, zijn er ook heel veel sierradenmerken die (met of zonder as) een bijzondere ring, ketting of armband in hun assortiment hebben. Bijvoorbeeld met een naam, initialen of vingerafdruk erop. 


Afbeelding blog '5 x Dit is hoe jullie herinneringen vasthouden ❤️'

5: Vieren

Naast het verdriet dat iemand er niet meer is, is er misschien ook ruimte om te vieren dat diegene er wel geweest is. Een borrel, toast of taartje met vrienden en familie waarbij herinneringen worden gedeeld en wordt gehuild en gelachen is een ritueel wat jaarlijks herhaald kan worden en veel mensen goed doet. 

Ik toeter altijd 2x en zeg 'Love You zussie' als ik langs de boom rijd waar ze is verongelukt (ze was toen 16)...


Deze blog is geschreven in samenwerking met Monuta. Wil je meer informatie over Monuta of wil je het nu alvast goed regelen voor later door een uitvaartverzekering af te sluiten? Dan kun je dat hier vinden. 

Misschien heb jij wel iets aan bovenstaande manieren om herinneringen vast te houden? Of heb je een aanvulling, sharing is caring! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je