{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 type papa's - welk type is jouw partner?

Afbeelding blog '5 type papa's - welk type is jouw partner?'

Is jouw man een sportieve vader en staat hij elk weekend langs het voetbal- of hockeyveld of is het juist een enorme lolbroek die de hele dag grapjes maakt met zijn kinderen? Iedere papa is uniek. Maar toch schijnen er vijf verschillende soorten vaders te zijn.

Wij denken dat iedere vader het een beetje van allemaal in zich heeft! Wat denk jij?

1. De Coach

Is jouw man het coachende type? Dan zal hij zijn kinderen leren om overal een kans in te zien. Hij zal zijn kind leren hoe hij een zwakte kan omzetten naar een sterkte en geeft zijn kind zelfvertrouwen. Twijfelt je kind een beetje of is hij onzeker, de coachend papa leert hem om altijd het beste uit zichzelf te halen. De ‘papacoach’ is niet alleen positief, hij let ook op dat z’n kind niet te resultaatgericht wordt en leert 'm hoe hij kan omgaan met de lessen des leven.

2. De knuffelpapa

Deze papa is een echt team samen met mama. Je kind ziet jullie samen lachen, dansen en knuffelen. De knuffelpapa is een voorbeeld als het gaat om respect en teamwork. Door dik en dun, de knuffelpapa toont altijd zijn liefde. En niet alleen mama krijgt dagelijks knuffels en kusjes, ook de kinderen laat hij altijd zien hoeveel hij van hun houdt.

3. De observerende vader

Deze papa leert zijn kinderen de dingen vooral zelf te doen. Hij staat altijd aan de zijlijn en grijpt alleen in wanneer het nodig is. Hebben je kinderen advies nodig, dan zal hij dat altijd geven, maar bovenal laat hij z’n kind vooral zijn eigen avonturen maken.

4.  De Spelende papa

Deze papa neemt altijd alle tijd voor zijn kinderen. Weg smartphone en dag voetbalwedstrijd. Dit is een papa die uren een potje monopoly speelt met de kinderen, zich vol overgave stort op een potje voetbal en uren voorleest voor het slapen gaan. 

5. De grappige papa

De grappige papa is een beetje gek. Hij zet altijd grappige stemmetjes op, geeft je kind uit het niets een flinke kietelbuie en is altijd in voor een goede grap. Misschien schaam jij je soms voor de grappen en grollen van je vent, je kind zal het fantastisch moment. Met een grapje hier of daar doorbreek je de dagelijkse sleur en je kind zal het altijd onthouden.

Bron: Huffington Post

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #vader, #papa

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je