{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 tips voor alle werkende mama's!

Zolang jij in balans bent en ontspannen in het leven staat, kun je een leuke en goede moeder, werknemer/werkgever en vrouw zijn. Lees onze tips!

Afbeelding blog '5 tips voor alle werkende mama's!'

Het geluk van moeder zijn is overweldigend. Het rennen en vliegen is officieel begonnen. Natuurlijk ben je compleet gek op je kind(eren) maar het is ook gewoon keihard werken. Time management, om ervoor te zorgen dat alles reilt en zeilt. Wij vinden het belangrijk dat alle mama’s van Nederland ook af en toe even een stapje terug mogen doen. Tijd voor jezelf is belangrijk! Daarom deze 5 tips voor jou:


Tip 1: Geef je lichaam en geest rust

Ieder mens heeft rust nodig. Maar helemaal als je de hele dag moet rennen om van werknemer in huisvrouw in supermama te transformeren. Een paar rustige momenten zijn dan noodzakelijk. Zeker wanneer je nachten nog gebroken of erg kort zijn. Gun jezelf rust om je lichaam en geest weer op te laden. En zorg ervoor dat je partner, een vriendin of de kinderopvang de zorg van je kindje af en toe overneemt. Ga in die tijd lekker sporten, mediteren of een stukje wandelen. Zoek iets waarmee jij je zinnen even kunt verzetten.

Tip 2: Cijfer jezelf niet weg

Als moeder hebben we een hoop taken en verplichtingen waardoor je jezelf soms helemaal kan wegcijferen. Maar vergeet niet, naast mama, de vrouw van je partner en werknemer ben je ook gewoon jezelf. Een vrouw met eigen interesses en hobby's die vaak door de komst van een kindje als eerste worden weggedrukt. Niet doen! Juist door die dingen gewoon te blijven doen, kun je je ook weer opladen en misschien dat je daardoor je andere rollen ook met nog meer plezier kunt vervullen. En het “excuus”; ‘Maar wie zorgt er dan voor mijn kind?’ Nee, nee. Stem dit wederom goed af met je partner. Tijd voor jezelf moet kunnen.

Tip 3: Durf ‘nee’ te zeggen

Het leven als werkende moeder kost gewoon veel tijd. Wellicht had je voordat je je eerste kindje kreeg een heel druk sociaal leven. Een wijntje hier, een feestje daar. Tijd maakte niet uit. Maar als je kinderen hebt gaat dat net even wat anders. En vaak hebben veel moeders geen energie om na een drukke dag zichzelf nog in een jurkje te hijsen. Durf dus gerust ‘nee’ te zeggen. Dat is niet erg. Echte vrienden en vriendinnen zullen dat heel goed begrijpen. Je zult zien dat door af en toe voor jezelf te kiezen je leven meer in balans is.

Tip 4: Weg met dat schuldgevoel

Iedere vrouw is er goed in: het creëren van een schuldgevoel. Waarom? Je vindt vaak dat alle tijd naar de kleine moet gaan in plaats van naar jezelf. Helaas komt dat schuldgevoel voort uit moederinstinct, dat vertelt dat jij als moeder het beste voor jouw kindje kunt zorgen. Maar zet dat schuldgevoel opzij. Je zult je kleine af en toe weg brengen naar de kinderopvang omdat je moet werken. Daar is absoluut niets mis mee. Het is zelfs goed, zo leert je zoon of dochter dat mama niet de enige is in deze wereld.

Tip 5: Zorg niet alleen goed voor je kind

Het is zo simpel en cliché; maar zolang jij in balans bent en ontspannen in het leven staat, kun je een leuke en goede moeder, werknemer/werkgever en vrouw zijn. Loop jezelf niet voorbij. Af en toe bijtanken is echt geen overbodige luxe.

Heb je zelf nog tips voor andere moeders? Laat ze hier achter:

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je