{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 tips om een Zen-mama te zijn

Afbeelding blog '5 tips om een Zen-mama te zijn '

Mijn lieve peuterdochter gaf me vanmorgen op de fiets in twee zinnetjes weer een prachtig inzicht. Als eerste zei ze “was leuk hè mama, schilderen?” We hadden namelijk samen een schilderij gemaakt voor papa voor vaderdag. Nadat we daar even over babbelden kwam de volgende opmerking; “samen koekjes gemaakt he mama?”

Dat ik in het weekend onder andere ook alle ramen heb gezeemd, een mand met strijk heb weggewerkt en alle bedden heb verschoond slaat zij (gelukkig) niet op. Door deze twee simpele zinnetjes deed ze me inzien hoe makkelijk het kan zijn om een “zen-mama” te zijn.

Daarom voor alle (aanstaande) mama’s 5 tips om een Zen-mama te zijn:

 

 

1. Kinderen maken geen rommel maar herinneringen

Natuurlijk was je huis altijd veel opgeruimder toen je nog geen kinderen had. Maar bovenstaande geeft wel aan dat dat voor kinderen helemaal niets uitmaakt. Maak je daar dan ook niet (al) te druk om, maar geniet samen van die momentjes. Het schilderen samen met mijn dochter (met dank aan Pinterest voor de inspiratie!) maakte zelfs 3 mooie herinneringen; zij dacht terug aan een leuke activiteit met mama samen, ik maakte een paar leuke foto’s van de kleine kunstenaar en papa heeft een mooi schilderij.  

Lees verder

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je