{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 redenen waarom mama/papa worden als je slechtziend bent een goed idee is!

Uit het leven van een mama met 10% zicht en een oogprothese

Afbeelding blog '5 redenen waarom mama/papa worden als je slechtziend bent een goed idee is! '

Om mama (in mijn geval, maar papa kan natuurlijk ook!) te zijn met minder goede ogen brengt af en toe natuurlijk wel wat uitdagingen met zich mee. (Zoals ik eerder schreef) Maar.... kinderen zijn eigenlijk ook best wel handig om te 'hebben' heb ik gemerkt!

Als (thuisblijf) moeder neem je je kind zowat overal mee naartoe. Is je kind wat ouder en gaat hij/zij ook nog praten, dan kan je kind eigenlijk prima functioneren als een soort geleidehond! Je kunt ze van jongs af aan mooi leren om jou te helpen met dingen die je niet (zo goed) kunt zien. - - En ze zijn vaak beter trainbaar dan je partner hehe...- -

Hier 5 redenen waarom mama/papa worden als je slechtziend bent een goed idee is!

Je kind kan: 

1 mensen herkennen voor je

Je kind zwaait of roept al 'hallo!' voordat jij degene in kwestie 眉berhaupt aan ziet komen lopen/fietsen of langsrijden in de auto. Dus kan je kind je mooi op tijd inlichten over wie eraan komt! Mits je kind de persoon in kwestie natuurlijk kent ;-)

2 zeggen waar je huis vies is

Dit kan in twee fases. In de eerste fase vraag je je kind zelf af en toe (bij het schoonmaken bijvoorbeeld) 'hey, zie jij nog of er ergens stof ligt?'
Later als je kind meer getraind is kom je in de gevorderde fase 2.'mama, ik heb geknoeid' 'hier, kijk!' of 'mama, er zit hier een vlek op de vloer/tafel/kast/vensterbank enzovoort'

3 insecten (in je huis) aanwijzen

Dit blijft wel een twijfel geval of je er blij mee bent of niet, want soms is het heerlijk als je enge spinnen toch niet ziet haha. Maargoed, met spinnen in je haar, wespen bij je hoofd of mieren in je woonkamer is het toch best handig als je kind je daar even op attendeert!
Bijwerking: je kind gaat zelf aan de slag met de vliegenmepper in je woonkamer.... (de mijne heeft laatst een mini preek gekregen over niet zomaar een 'zoem zoem' of andere dieren doodslaan...)

4 Helpen zoeken naar spullen/mensen

Ben je je oorbel kwijt? Of sleutels? Of je telefoon? (herinner je je de 馃幎 where are my keys, my phone song...) Je peuter vindt helpen zoeken vaak best een leuk spelletje. Sla je mooi 2 vliegen in 1 klap dus. (goeie bijwerking!)
Ook op het terras - - yes we mogen weer! - - komt je kind goed van pas. 'kijk jij even waar opa en oma zitten schatje?' en je kind leidt je naar de goede plek!

5 jou schoon houden

Deze is een beetje gelinkt aan punt 2 en kan ook in de twee fases. Eerst vraag je je kind of hij/zij een vlek ziet in je broek of shirt? Of heeft mama een rare zwarte mascara vlek bij haar oog? (voor mij soms ook letterlijk 贸p mijn oogprothese) En dan vanaf fase 2 komt je kind er uit zichzelf mee! 'Pakt een doekje voor je en wijst je je tandpasta vlek op je kin...' Zo ga je dus netjes de deur uit!
Bijwerking: je kind kijkt ook naar zijn eigen kleren!

Dus ik zou zeggen: Neem een kind (mag ook random als het niet je eigen is natuurlijk) en begin met de training! ;-)DISCLAIMER Training is ook geschikt voor mama's en papa's met goed zicht


Fotografie: PixelUs Hilda Koopman 

www.threeeyedjourney.com

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je