{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 Jaar later

Hoe het begon en een terug blik op de afgelopen 5 jaar Moederschap

Afbeelding blog '5 Jaar later '

Ik ben van mening dat het moederschap begint op het moment dat je ontdekt zwanger te zijn het voorbereiden en aanpassen van je leven begint namelijk bij een zwangerschap.

Je stopt met Roken stopt met dingen te eten en drinken die niet gezond zijn voor de baby die in je groeit.

Het is je eerste test als moeder voor sommige niet altijd een gemakkelijke omdat in geval van verslaving je jezelf behoorlijk kan tegen komen. Zo hield dat bij mij in stoppen met roken.

Bij mij begon het avontuur precies 5 jaar geleden. Deze dag staat als een tatoeage op mijn netvlies gebrand en deze zal ik net zoals de dag dat ik beviel van onze 1e zoon nooit vergeten. 

Ik weet het nog goed we lopen samen door de supermarkt mijn toen nog vriend alles waar hij trek in had aanwijzend. Ik neh geen zin in bah nee de geur. Ik was misselijk en het idee van eten gaf me nou niet echt  bepaald interesse in ook maar iets in de schappen een goede dieet tactiek als je het mij vraagt.

Totaal niet bezig met zwanger worden of het krijgen van kinderen aangezien de wens er wel is voor de toekomst maar de mogelijkheid van een zwangerschap uitgesloten was al jaren door artsen gingen daar niet direct mijn gedachten naar uit. 

Pieter-Jan met mijn miskraam niet zo heel geleden in zijn achterhoofd was dan ook van een andere mening dan ik blijkbaar kon ik wel zwanger worden. 

En hij besluit koers te blijven houden op de zwangerschapstest. We kopen deze en iets waar ik nu erg om lach maar ik voelde me toch als of ik bezig was met een soort geheim project bij het kopen van dat ding. Ik kreeg er gewoon helemaal een soort spanning van.  Of ik de enige ben die dat zo ervaart vraag ik me dan weer wel af. 

Maar hoe ik het heb uitgehouden weet ik eigenlijk nog steeds niet maar we gaan thuis eerst eten. Waarna we de test doen. Terug denkend aan dit moment. Voel ik nog steeds de onrust van binnen. 

Als er 2 streepjes op de test verschijnen vraag ik me eerst nog af of ik ze er niet op bedacht heb en ze er echt staan. Ik weet nog goed dat ik het aan PJ laat zien en waar ik van binnen vooral heel emotioneel word en ook angst ervaar en gek wel ook denk wat denkt de wereld hier wel niet van. 

Heb ik nog nooit zoveel geluk en emotie op mijn man zijn gezicht gezien hij glundert van oor tot oor beren op de weg ? Welnee die zijn er niet want hij word vader hij is zo onwijs trots raakt mijn buik aan en zegt er groeit een kindje in je buik ons kindje ! Hij kust me knuffelt me en houdt me vast terwijl bij mij tranen over mijn wangen stromen. Er raast van alles door mij heen maar op dit moment dit kleine moment terwijl ik in zijn armen sta met de tranen over mijn wangen lopen voel ik geluk ik voel me onwijs gelukkig. Er groeit een kindje in mijn buik een kindje gekomen uit liefde en wonder waarvan ik nooit had verwacht die ooit zelf te mogen dragen.

Ik kan geen geheimen bewaren maar ik vertrek met een geheim waarvan ik deze het liefst van de daken schreeuw naar de tante van PJ om voetbal te kijken we willen nog een extra test doen voor de zekerheid de wedstrijd ik heb geen idee ik heb het niet mee gekregen ik kon alleen maar naar PJ kijken en hij straalde hij straalde van trots. Met handen en voeten weet ik hem duidelijk te maken dat ik moet plassen we vertrekken naar huis en daar staat het zwanger ! In woorden en het aantal weken staat er bij. 

Het is genoeg bevestiging er is een wonder gebeurt mijn man kan met een vrouw die geen baby's kan maken een baby maken. 

Ik ben zo dankbaar zo onwijs dankbaar we maken een plan we gaan deze baby niet net zoals onze miskraam verborgen houden voor de mensen het dichtste bij. 

We maken een tekst en vertrekken naar hen die we zo lief hebben om het te vertellen...


Niet wetend wat er zou komen in de aankomende 5 jaar 


Afbeelding blog '5 Jaar later '

De laatste weeën voor de spoed keizersnede raakte ik buiten bewust zijn

En nu 5 jaar later wat kijk ik met een warm hard terug naar deze tijd naar 5 jaar moederschap.

1 spoedkeizersnede

1 gentle sectio

En 1 gentle sectio in corona tijd 

alle 3 bijzondere bevallingen en alle 3 prachtige kinderen 

Wat was ik onwetend wie had ooit kunnen denken dat ik zo gemakkelijk kindjes kon krijgen. En om die reden zelfs besloot om mijzelf te laten steriliseren omdat ik na 4 zwangerschappen en 3 kindjes voorzien was van meer dan genoeg liefde voor een heel mensen leven.

Wat heb ik het ouderschap van verschillende kanten ervaren tot nu toe van een sprookje en een roze wolk na de eerste bevalling na een donkere periode na de geboorte van ons 2de gelukje . Na weer een roze wolk bij onze 3de wonder . Ups en Downs en jezelf tegen komen en een kant van jezelf ontdekken waarvan je niet wist dat het in je zat.

Werken aan je zwaktes en eerlijk zijn tegen jezelf als je de dingen gewoon niet goed aanpakt.

Maar ook leren om trots te zijn op wat wel lukt en af en toe eens even stil te staan en te kijken naar wat je in de afgelopen 5 jaar op hebt gebouwd met de man waarvan je houdt.

Wat een geluk je mag hebben met dat wat je hebt. Het is meer waar ik van durfde te dromen.

Het is alles waarvan ik dacht dat het nooit zou gebeuren. En het is zelfs meer.

En tegelijk is het zwaarder en moeilijker dan alles wat ik ooit heb gedaan.

Maar hemel wat hou ik van het moederschap wat ben ik dankbaar dat er vandaag precies 5 jaar geleden 2 streepjes stonden die ons vertelde dat we Papa en Mama zouden worden.

Dat we onze grootste uitdaging aan gingen en dat we aan het begin van een prachtig avontuur stonden waarvan we steeds weer ons zouden verwonderen wat er allemaal bij komt kijken.

Je bent kwetsbaar als ouder. Dingen die je kinderen aangaan raken je het diepst. Ik ben emotioneler als moeder. En ik was al een emotioneel wrak.

Maar ze leren mij zoveel over wie ik ben wat ik kan en laten me zo genieten van de kleine dingen die het leven mooi maken.

5 jaar moederschap 5 jaar samen ouders en zo benieuwd naar de 5 jaar die er nu weer aan komen.

Wij maken vandaag appeltaart om te vieren dat we vandaag 5 jaar geleden papa en mama gingen worden.

We vieren 5 jaar ouderschap op een datum die ergens ook dubbel voelt , Iets waar ik niet aan voorbij wil gaan. Omdat ik weet dat er veel ouders vandaag vooral stil staan bij het verdriet na het verliezen van hun kind.

het is vandaag wereld lichtjes dag de dag waarop vele mensen overleden kinderen herdenken.

Vanavond herdenk ik met hen mee en denk ik aan onze ster die straalt van boven. En alle andere lieve kindjes die veel te vroeg hun plek ergens boven hebben gevonden.

Op dat ze niet vergeten worden maar nog steeds geliefd worden 

Afbeelding blog '5 Jaar later '

Geboorte van Jayson helaas geen eerste foto met hem in mijn armen

Afbeelding blog '5 Jaar later '

De geboorte van Lieke

Afbeelding blog '5 Jaar later '

En onze Max

Afbeelding blog '5 Jaar later '

Geregistreerd partnerschap april 2016

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je