{{ message.message }}
{{ button.text }}

5 dingen die JIJ van je peuter kan leren

Echt waar!

Afbeelding blog '5 dingen die JIJ van je peuter kan leren'

Kinderen kunnen veel huilen en zijn af en toe vervelend, maar bekijk het eens anders! Wij zetten 5 dingen op een rijtje die jij, als volwassene, kan leren van je peuter!

1. Nee zeggen
Je peuter zegt dit regelmatig als er iets moet gebeuren. Irritant? Probeer zelf ook wat vaker nee te zeggen, je houdt zo tijd over! Heerlijk!

2. Even huilen
Soms zit alles even tegen: gedoe op het werk, het weer, te weinig slaap.. huil alles er gewoon even uit. Het lost concreet niks op maar je voelt je gegarandeerd beter hoor!

3. Uit je gevoelens
Net als 'even huilen' bij puntje twee. Denk ook aan je andere gevoelens: Boos? Wees dan echt goed boos! Blij? Doe een vreugdedansje! Krop je gevoelens vooral niet op!

4. Niet zo nadenken
Peuters overzien vaak geen consequenties en doen van alles zonder er maar bij na te denken. Het zal je rust geven dit ook eens te proberen! Maar we raden je wel aan dit in mindere mate dan je peuter te doen, want helemaal geen consequenties meer overzien is natuurlijk ook niet heel praktisch.

5. Aandacht opeisen
Even een momentje voor jou! Ga is vooraan staan en wees minder bescheiden! De mensen om je heen (vrienden, familie, maar voor collega's en je baas!) moeten weten dat jij en je mening bestaan. Je peuter laat dit ook iedereen weten, hoezo jij dan niet!?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je