{{ message.message }}
{{ button.text }}

4x dingen die je anders doet bij je tweede kind

Na je eerste denk je alles te weten, maar niet heus...

Afbeelding blog '4x dingen die je anders doet bij je tweede kind' Achtergrond blur afbeelding

Een handleiding over hoe je een kind moet opvoeden? Nee, die is er helaas niet want ieder kind is anders...
Eigenlijk doet iedereen maar wat, best gek toch? Maar op de een of andere manier komt het t贸ch altijd goed.

Na je eerste kind denk je de wereld aan te kunnen met je tweede kind en dat merk je aan deze dingen die je helemaal anders doet:

1. Laat maar lekker huilen
Bij je eerste kindje stond je rechtop naast je bed 's nachts of rende je meteen naar je kindje als hij/zij een snikje losliet. Wanneer je eerste kind, wat nu een peuter is, op het punt staat om de staart van de kat eraf te knippen, tja dan moet je toch keuzes maken en je baby laten huilen. Een baby kan prima tegen wat tegenslag en er gebeurt niks als hij/zij even vijf minuutjes huilt.

2. Minder snel in paniek
Wanneer je eerste kindje een andere kleur poep had, 38.5潞C aangaf op de thermometer of een beginnend snotneusje had stond je gelijk met de telefoon klaar om 112 te bellen. Nu weet je wel beter en is er niks aan de hand zolang je baby geen hoge koorts heeft, blijft drinken en plasluiers heeft.

3. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
Het is volgens artsen belangrijk dat je een bepaald ritme aanhoudt bij je baby: slapen, drinken, boeren, knuffelen, spelen en weer naar bed. Wat ze er helaas niet bij zeggen is dat een baby daar heel anders over denkt. Als je baby moet slapen, dan heeft hij ineens meer energie dan ooit en zit dat middag dutje er 茅cht niet in. In paniek doe je er alles aan om je baby alsnog in slapa te krijgen omdat je bang bent zijn ritme te verstoren maar het lukt niet...
Bij je tweede kind haal je je schouders op en denk je: Het is een fase, het gaat wel weer over.

4. Geen overvolle luiertas meer
Bij je eerste kind neem je iedere keer genoeg mee om in principe 6 weken op reis te kunnen. Een hele stapel pak luiers, twee pakjes billendoekjes, vier spenen, twee setjes schone kleding, vijf hydrofiele doeken, noem het maar op. Bij de tweede neem je alleen het hoognodige mee. Scheelt heel wat gewicht en gesjouw!

Wat doe jij allemaal anders bij je tweede kind? Laat het weten!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je