Snap
  • Mama
  • tips
  • relax
  • podcast

4x de leukste podcasts voor mama

Luister en droom lekker weg, dit is een rustmomentje voor jou

Heerlijk voor tijdens een wandeling, onder werktijd, in de auto of gewoon thuis wanneer je het gekrijs van de kinderen zat bent… een goede podcast. Wij van de redactie zijn helemaal fan en houden maar al te goed in de gaten wanneer er weer een nieuwe knaller op Spotify staat. In deze blog hebben we verschillende podcasts op een rijtje gezet: nieuw, maar ook zeker al wat oudere. Voor de mama, de mom-to-be of voor de vrouw die (nog) geen van beide is: in dit rijtje staat er sowieso iets tussen voor jou! We zijn immers naast moeder ook gewoon nog vrouw. Die af en toe best iets vaker aan zichzelf mag denken! Luister en droom lekker weg, dit is een rustmomentje voor jou.

1. Mama doet ook maar wat - Kek Mama

In deze tweewekelijkse podcast van Kek Mama komen alle thema’s rondom het moederschap aan bod. De podcast van dit glossy tijdschrift is misschien niet altijd gevuld met deskundige sprekers, maar wel met moeders die door de jaren heen veel over het moederschap hebben geleerd! Onze aanrader? De laatste aflevering over betaald ouderschapsverlof: ‘die eerste tijd met je kinderen krijg je nooit meer terug’. Niemand minder dan onze Mamaplaats-hoofdredacteur Laura Hogendoorn is te gast in deze aflevering, a must listen!

2. Vad3r

In Vad3r bespreekt Pepijn Lanen samen met ander vaders verschillende onderwerpen rondom het vaderschap. Want hoe word je de beste papa van de wereld? Deze podcast is natuurlijk super voor papa’s om naar te luisteren, de thema’s zullen vast herkenbaar zijn! Maar ook voor de mama’s kan deze podcast interessant zijn. Hoe denk een man (en hoe denk hij over het vaderschap)? Deze podcast geeft je een kijkje in het hoofd van menig vader ;) .

3. Mama’en - De Podcast

In het nieuwste seizoen van Mama’en - De Podcast zoekt host Nina Pierson naar het antwoord op de vraag: ‘Is de norm wel normaal’. Hierbij focust de podcast zich op de eerste 1000 dagen van het moederschap (a.k.a de eerste twee jaar). In het kader van MOMBRACING is deze serie een echte aanrader! Verschillende thema’s komen aan bod zoals: de mentale transformatie van vrouw naar moeder en zwangerschapsdiscriminatie. We are here for it Nina!

4. Vrouwmibo

De naam zegt het al: het is vrijdag, je ben he-le-maal klaar voor het weekend, borreltje erbij... Of naja je krijg een vrijdag gevoel als je deze podcast luistert! Elke week bespreken Nina Warink, Iris Enthoven en Sophie Milzink de week bom vol ongefilterde meningen en gênante verhalen, we love it! De eerste twee afleveringen gaan over eerste keren en festivals. De podcast voelt als een relaxte avond babbelen met je vriendinnen, Vrouwmibo let’s go!

Welke podcast mis jij tussen dit rijtje? Laat het ons weten in de comments!

Ook leuk om te lezen: 20x babynamen die perfect passen bij de herfst

1 jaar geleden

Ik ken iemand die! Vooral de thema-afleveringen uit de eerste jaren zijn erg informatief. Sinds Corona is het vooral lekker kletsen, wat vooral leuk is als je de makers al een tijdje volgt

1 jaar geleden

https://m.youtube.com/channel/UC55xTNGxYpRvNyrE8SJJB3w :)