{{ message.message }}
{{ button.text }}

4e narcose in 3 jaar

Afbeelding blog '4e narcose in 3 jaar '

9 maand was ze toen de 1e oorontsteking werd vastgesteld. Nadien kuur na kuur na kuur. Toen ontsteking nummer 6 werd geconstateerd zijn we doorgestuurd naar de Kno arts.
Na wat rond bellen konden we 2 dagen later al terecht.

Tijdens het consult werd duidelijk dat we een Kno kindje hebben. Onze dochter had vanaf 9 maand oud een chronische middenoorontsteking. Nou daar zit je dan als ouder zijnde. Advies was buisjes. 1 of 2x en dan zou het mogelijk goed zijn.

Met 18 maand kreeg ze haar 1e narcose en de 1e buisjes. Whow de wereld ging voor haar open. Ze kon horen. Met 27 maand moest ze haar 2e setje hebben. Waarna haar spraak ineens enorm vooruit ging.

Afgelopen juni hadden we controle. Beide buisjes waren eruit maar alles was rustig, dus setje nr 3 was niet nodig. Wel een controle in december want dat hoort erbij en ze had nogal grote amandelen. Maar die knippen ze het liefst als ze 3 jaar zijn en boven een bepaald gewicht.

Tussendoor moest er nog een traanbuis opengemaakt worden dat was appeltje eitje.
Nu hoorden we vorige maand van de kinderopvang dat ze toch wel slecht luisterde. Ons was het ook al opgevallen dus toch maar de Kno gebeld voor een vervroegde afspraak.

En we hadden zo gehoopt na afgelopen juni dat het klaar was. Nou niet dus, tijdens de controle werd duidelijk dat ze wederom veel vocht in het middenoor had. Dus buisjes zijn weer nodig. En aangezien ze snurkt slecht eet moeilijk drinkt en 3x keelontsteking heeft gehad heeft ze de jackpot te pakken.

Buisjes en de neus en keel amandelen moeten gedaan worden.
Dus morgen narcose nr 4 in 3 jaar tijd. Nou ja technisch gezien in 2 jaar tijd.

Dus deze week langzaam voorbereid. Verteld van de buisjes en het kapje en de amandelen en de ijsjes. Onze dame heeft er weinig interesse in. De reactie van vanmiddag.

Jaaaaaaaaa mammi, ik weet, morgen ga ik ziekenhuis, even kapje, even slapen, dokter buisjes in oren. Dan zijn de auw oren weg als ik wakker word.
Ja liefie dan zijn de auw oren weg, maar dit keer heb je ook auw keel als je wakker wordt.

Jhaaaaaaa mammi ik weet, dokter ook balletjes weghalen in keel en dan ik mag heel veel ijsjes eten.

Nou daar sta je dan als mammi, die weet blijkbaar genoeg en is het gezeur zat. Nu mag mammi voorbereiden. 1 oorpiercing uit 2e oorpiercing uit...... En ga zo nog maar ff door. Waarom ga ik ook altijd mee mijn vrouw heeft maar 1 piercing.....

Voordeel is wel, deze mammi heeft nooit gezegd dat het leuk is, is altijd eerlijk en nuchter geweest over de narcose en wat de arts gaat doen. Dus mijn dochter zegt morgen voor de 3e keer tegen de zuster.
Ik niet bij mammi op schoot voor kapje. Ik ga op bed liggen, mammi zingt slaap liedje, dokter doet kapje en ik ga slapen. Dan mammi mij kusje geven en als ik wakker is is mammi bij mij.

Smelt smelt smelt.
Dus mama's wees nuchter wees eerlijk, ja het is %&%++(/€ als je kind onder narcose moet. Maar zolang je zelf geen traan laat en de stress weet te inderdrukken. Zal je kind ook rustig zijn. De operatie is fu%&) = spannend maar zorgt wel voor een verbetering van leven, en in dit geval horen, bij je kind. (soms wel handig dat je weet dat ze na de buisjes alleen maar Oost Indisch doof zijn ipv mogelijk echt doof, of toch selectief, want tja peuters....

Op naar morgen want euh ik denk dat ze dit keer toch wel boos is bij het wakker worden. Want de auw oren zijn weg maaf de auw keel niet.......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #operatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je