{{ message.message }}
{{ button.text }}

3x feiten over wijn die je nog niet kende!

Veni, vidi, vino

Afbeelding blog '3x feiten over wijn die je nog niet kende!'

Zomer, mooi weer en vakantie. Daar hoort een wijntje bij! Er zijn veel verschillende wijnen, waar moet je uit kiezen? En, wat moet je allemaal weten voordat je de fles open trekt? We vertellen je een aantal feitjes over wijn! 

1. Dat witte wijn lekkerder is als 'ie gekoeld is, dat weet iedereen wel. Maar wist je dat rode wijn ook lekkerder is als 'ie net iets kouder is? Je proeft het fruit in de wijn namelijk nog beter dan! 

Geadviseerd wordt om rode wijn op 'kamertemperatuur' te drinken. Dat is 18 graden. Binnen in huis is het al snel rond de 22 graden waardoor de rode wijn te warm wordt en vooral naar alcohol smaakt, en dat willen we niet! 

2. Wist je dat Italianen wijn maken van wel meer dan 1000 druivenrassen? Sommige daarvan zijn hele bekend, zoals de sangiovese-druif om de bekende Chianti te maken. Ook wijn van de pinot grigio wordt hier veel gedronken. 

3. Wist je dat lichtere, fruitige rode wijnen met een wat hogere zuurgraad en zachte tannines heel geschikt zijn om koel te drinken? 

Tannines zijn stofjes die zorgen voor de houdbaarheid van de wijn en laten een wrang gevoel in je mond achter. Harde tannines zijn wranger dan zachte. 

Meer wijnfacts lezen? Klik dan hier! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je