{{ message.message }}
{{ button.text }}

#36 Een kerstborrel met de hoge bazen

We zijn inmiddels alweer een paar maanden verder. De kersttijd staat weer voor de deur. T. heeft een kerstborrel op zijn werk en ik mag mee.

Afbeelding blog '#36 Een kerstborrel met de hoge bazen' Achtergrond blur afbeelding

De maanden vliegen voorbij. T. heeft geen opmerkingen meer gemaakt over mijn gewicht en ik begin echt zichtbaar af te vallen. Ik ben inmiddels al 10 kilo kwijt! T. zegt dat hij trots op me is en dat geeft me een goed gevoel. Ik ben niet van plan mezelf weer te laten gaan, ik houd mijn doel voor ogen: nog meer afvallen!

Het is het eerste jaar dat T. en ik Sinterklaas en Kerst samen met elkaars families vieren. Dit is ontzettend fijn, het is een teken dat iedereen heeft geaccepteerd dat wij bij elkaar zijn. Dat wij bij elkaar horen!

Het Sinterklaasfeest is voorbij en de kersttijd staat voor de deur. Een moment dat ik vaak als moeilijk ervaar, zeker als ik op dieet ben. Ik beloof mezelf met kerst 'gewoon' te eten en daarna mijn dieet weer te hervatten. 
We worden voor een kerstborrel op T.'s werk uitgenodigd. Er zullen veel collega's zijn (met partner) en zijn bazen uiteraard ook. De enige collega's die ik al heb ontmoet, werken er niet meer of zullen niet bij de borrel aanwezig zijn. Zo is de collega van T. wiens bruiloft wij in februari hebben bijgewoond er ook niet. Zijn vrouw is net bevallen van hun eerste kindje: een dochter!

Weer een spannend momentje dus, want ik ken daar dus werkelijk niemand. Alleen T. Maar ik voel me goed. 10 kilo lichter en enorm trots op wat ik tot nu toe heb bereikt. Ik heb een nieuw gevonden zelfvertrouwen en dat kan ik goed gebruiken bij deze kerstborrel.

Voor de borrel is het kantoor van T. omgebouwd tot een soort 'staande receptie' plaats. In de vergaderzaal is een catering aanwezig die de hapjes daar vers maakt en van daaruit rond laat gaan. Tevens maken zij voor iedereen een heerlijke (kleine) maaltijd. Er is onbeperkt drinken. Veel collega's zijn gekomen, al dan niet met partner. T. stelt me aan enkele collega's voor en ik heb geen probleem het gesprek gaande te houden. T. kijkt me bewonderend aan. Hij heeft altijd wat meer moeite met gesprekken aanknopen. Hij is altijd bang dat hij niets interessants te melden heeft. 

Dan is het tijd voor mij om één van T.'s bazen te ontmoeten. Hij maakt meteen een onvergetelijke indruk door wat hij te zeggen heeft. Ik stel mezelf voor en geef hem een hand. Daarna richt de baas zich op T. 'Nou heb ik mijn smoking bij Rent-A-Tux vandaan, maar ik wist niet dat je ook Rent-A-Date had.' Ik weet niet wat hij hiermee precies bedoelt, maar ik vraag me daarna ernstig af of ik niet net ben uitgemaakt voor prostituee. Maar ach, het is al snel duidelijk dat deze baas een heel eigen gevoel voor humor heeft. Ik sta er dus maar niet te lang bij stil. 

Wanneer we 's avonds terug naar huis gaan, kijken we terug op een gezellige avond. We kletsen nog even na over de gebeurtenissen van de avond en de collega's die ik heb ontmoet. Ik rijd ons weer veilig naar huis. T. blijft weer bij me slapen. Nog even en het is oud-en-nieuw. Ik wil hem dan graag nog een nieuwe vraag stellen. Hopelijk bevalt het antwoord van T. op die vraag me een stuk beter.. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je