Snap
  • Mama

3 zoons, is dat echt zo erg??????

Hallo mama's, sinds oktober ben ik de, meer dan gelukkige,  moeder  van 3 zoons. Ze zijn 9 en 6 jaar en de jongste nu 4 maanden. Wat ben ik ontzettend dankbaar voor deze 3 geweldige , mooie zoons, want zo vanzelfsprekend is het niet om kinderen te krijgen.

Hallo mama's, sinds oktober ben ik de, meer dan gelukkige,  moeder  van 3 zoons. Ze zijn 9 en 6 jaar en de jongste nu 4 maanden. Wat ben ik ontzettend dankbaar voor deze 3 geweldige , mooie zoons, want zo vanzelfsprekend is het niet om kinderen te krijgen. Al vanaf het begin van mijn 3e zwangerschap kreeg ik, bijna dagelijks, de vraag; nu ga je zeker voor een meisje (vooral van vrouwen). In het begin stoorde ik mij niet zo aan deze vraag, maar al snel begon ik er meer over na te denken.

Is het krijgen van een meisje, voor vooral een vrouw, dan zo belangrijk? Hoor je er als vrouw/moeder niet bij als je geen dochter hebt? Ik kan je zeggen dat ik super blij ben met mijn mannen en bij deze 3e zwangerschap hoopte ik stiekem zelfs op een jongen. Waarom? Nou jongens zijn echt veel liever, vooral voor hun moeder, en  makkelijker in de omgang. Zijn ze boos, dan duurt dit 5 minuten en daarna is het over.

Ik verbaas me er altijd over hoe makkelijk dat gaat. Als mijn oudste buiten speelt, weer eens in de poep geduwd is (wat volgens hem altijd per ongeluk is) en altijd de zin van zijn vriendje moet doen, 5 minuten thuis is (en boos op zijn vriendje) en daarna weer vrolijk me hem verder speelt en "vergeten" is wat er daarvoor gebeurd is. Meisjes daarentegen kunnen dit uren, zo niet, dagen volhouden (als ik naar mezelf kijk hoe ik vroeger was ;-)).

Bij mijn 2e zwangerschap heb ik, eerlijk gezegd, echt weleens gehoopt op een meisje. Toen ik daar later over nadacht vroeg ik me af waarom ik dan een meisje wilde. Om die lieve schattige rokjes, prachtige jurkjes, leuke leggings/maillots, super zoete t-shirts/truitjes/vestjes of die stoere, in alle kleuren beschikbare broekjes en niet te vergeten die vrolijke schoenen/sandalen/laarsjes? Want ja voor jongens heb je natuurlijk een stuk minder verschillende keuzes en blijft het bij een shirt/trui en een (spijker)broek of omdat het mij "leuk" lijkt om straks dagelijks jongens van 16 op een scooter voor de deur te krijgen, die dochterlief op komen halen, mijn dochter tot 10x toe terug naar boven te sturen om een andere outfit aan te trekken omdat ze steevast naar beneden komt in een, door haar eigen kleedgeld gekochte, te korte jurk/rok...........?

Nee, bij mijn 3 zwangerschap hoopte ik juist op een jongen, echt waar. Het is natuurlijk geen garantie op een zorgeloze puberteit, maar ik stuur mijn jongen liever op pad op zijn scooter dan mijn dochter bij een knul achterop te zien stappen en ik denk maar zo; die meiden komen (hopelijk) vanzelf.

9 jaar geleden

Ik ben mama van 2 jongens. En hier zal het bij blijven, ewr komt geen 3e aapje meer bij. Ik weet niet hoe het is om een meisjesmama te zijn. Zelf ben en voel ik me ook echt een jongensmama, Ik ben iemand die wel van aanpakken weet logistiek is ingesteld en gewoon wat mannelijker is. (ik houd van bouwen met de duplo/lego) Mannen snap ik gewoon beter dan vrouwen, vooral met hun humor kan ik smakelijk meelachen Voor zover ik het kan beoordelen zou het hebben van een dochter makkelijk zijn wat betreft de grote keuze aan kleding die er te koop is, maar aan de andere kant kan dit juist ook een vloek zijn, omdat er zoveel te kiezen en te combineren is dat je gewoon niet weet wat je haar aan moet trekken. Dit wordt helemaal een drama als ze zelf mee kan en mag beslissen. Ik ben benieuwd hoe het in de toekomst zal gaan als mijn apen de pubertijd bereiken. Zullen ze dan sneller naar hun vader gaan voor persoonlijk advies of mag mama zich er ook nog mee bemoeien?

11 jaar geleden

Onze oudste is een meid en eerlijk ben ik blij dat het bij een meid gebleven is. Meiden zijn leuk hoor, maar idd op het gebied van emoties zijn ze een stuk moeilijker.

11 jaar geleden

Nee hoor, drie zoons is helemaal niet erg, hartstikke leuk juist. Lekker van genieten. Mama is lekker de prinses thuis met al die mannen!

11 jaar geleden

Ik heb ook een zoontje, en we zijn bezig voor een 2e. Ik hoop voor de 2e stiekem ook een beetje op een jongetje. er is voor jongens ook heel veel leuks, voetbal, motorcross, dino's en draken en haaien, autootjes, papa helpen in de garage. en kwa kleding.. ik vind een paar adidas sneakers bij een jongetje toch wel erg stoer, en een mooie vingino broek met goeie blouse en gilet is ook heel gaaf. En inderdaad jongens schijnen makkelijker te zijn. Mijn zoontje is dus inderdaad super makkelijk. dus ik snap je volkomen!