{{ message.message }}
{{ button.text }}

3 zoons, is dat echt zo erg??????

Hallo mama's, sinds oktober ben ik de, meer dan gelukkige,  moeder  van 3 zoons. Ze zijn 9 en 6 jaar en de jongste nu 4 maanden. Wat ben ik ontzettend dankbaar voor deze 3 geweldige , mooie zoons, want zo vanzelfsprekend is het niet om kinderen te krijgen.

Afbeelding blog '3 zoons, is dat echt zo erg??????'

Hallo mama's, sinds oktober ben ik de, meer dan gelukkige,  moeder  van 3 zoons. Ze zijn 9 en 6 jaar en de jongste nu 4 maanden. Wat ben ik ontzettend dankbaar voor deze 3 geweldige , mooie zoons, want zo vanzelfsprekend is het niet om kinderen te krijgen. Al vanaf het begin van mijn 3e zwangerschap kreeg ik, bijna dagelijks, de vraag; nu ga je zeker voor een meisje (vooral van vrouwen). In het begin stoorde ik mij niet zo aan deze vraag, maar al snel begon ik er meer over na te denken.

Is het krijgen van een meisje, voor vooral een vrouw, dan zo belangrijk? Hoor je er als vrouw/moeder niet bij als je geen dochter hebt? Ik kan je zeggen dat ik super blij ben met mijn mannen en bij deze 3e zwangerschap hoopte ik stiekem zelfs op een jongen. Waarom? Nou jongens zijn echt veel liever, vooral voor hun moeder, en  makkelijker in de omgang. Zijn ze boos, dan duurt dit 5 minuten en daarna is het over.

Ik verbaas me er altijd over hoe makkelijk dat gaat. Als mijn oudste buiten speelt, weer eens in de poep geduwd is (wat volgens hem altijd per ongeluk is) en altijd de zin van zijn vriendje moet doen, 5 minuten thuis is (en boos op zijn vriendje) en daarna weer vrolijk me hem verder speelt en "vergeten" is wat er daarvoor gebeurd is. Meisjes daarentegen kunnen dit uren, zo niet, dagen volhouden (als ik naar mezelf kijk hoe ik vroeger was ;-)).

Bij mijn 2e zwangerschap heb ik, eerlijk gezegd, echt weleens gehoopt op een meisje. Toen ik daar later over nadacht vroeg ik me af waarom ik dan een meisje wilde. Om die lieve schattige rokjes, prachtige jurkjes, leuke leggings/maillots, super zoete t-shirts/truitjes/vestjes of die stoere, in alle kleuren beschikbare broekjes en niet te vergeten die vrolijke schoenen/sandalen/laarsjes? Want ja voor jongens heb je natuurlijk een stuk minder verschillende keuzes en blijft het bij een shirt/trui en een (spijker)broek of omdat het mij "leuk" lijkt om straks dagelijks jongens van 16 op een scooter voor de deur te krijgen, die dochterlief op komen halen, mijn dochter tot 10x toe terug naar boven te sturen om een andere outfit aan te trekken omdat ze steevast naar beneden komt in een, door haar eigen kleedgeld gekochte, te korte jurk/rok...........?

Nee, bij mijn 3 zwangerschap hoopte ik juist op een jongen, echt waar. Het is natuurlijk geen garantie op een zorgeloze puberteit, maar ik stuur mijn jongen liever op pad op zijn scooter dan mijn dochter bij een knul achterop te zien stappen en ik denk maar zo; die meiden komen (hopelijk) vanzelf.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je