{{ message.message }}
{{ button.text }}

#22 Mijn leven krijgt weer wat meer kleur

Inmiddels ben ik alweer een paar maanden vrijgezel en heb ik mijn leven heel anders ingevuld. Ik ben redelijk gelukkig alleen. Maar dan...

Afbeelding blog '#22 Mijn leven krijgt weer wat meer kleur'

Het is grappig om te zien hoe snel je leven kan veranderen. Na de breuk met J. besluit ik aan mezelf te werken. Ik wil wat zaken in mijn leven anders gaan doen. Voorlopig even geen relatie voor mij. Daar heb ik nu geen tijd voor...

Ik begin met het huis. Alle kleuren van de muren zijn neutraal & alle meubels herinneren me aan J. Ik besluit in de woonkamer een grote muur felblauw te verven. Ook J.'s oude muziekkamer krijgt een blauwe kleur. Ineens is het al veel meer MIJN huis. J.'s oude muziekkamer wordt mijn studeerkamer. Ik richt het leuk in en ik ben oprecht blij met het resultaat. 

Dan zijn de meubels aan de beurt. Ik gooi de hele woonkamer om. Alle meubels krijgen een andere plek en ik koop er een mooie witte buffetkast & een wit tv meubel bij. Niet nieuw, maar tweedehands. Dat is verder niet erg. Het is helemaal mijn smaak & het hele huis oogt meteen heel anders! Het voelt nu veel meer als MIJN huis..

Ik besluit te gaan sporten. Niet zomaar een sport, ik wil gaan judoën! Ik wil leren hoe ik mezelf kan verdedigen. Zo'n situatie als met J. mag nooit meer voorkomen! Ik vind een budocentrum bij mij in de buurt en ik ga daar 1x per week lessen volgen.

Door deze veranderingen voel ik me steeds beter. Ik word steeds sterker. Uiteindelijk kan ik na een aantal maanden mijn medicijnen tegen angstaanvallen afbouwen en wat ben ik enorm trots op mezelf als ik niet alleen medicijnvrij ben, maar ook de angstaanvallen weg blijven!

Verder heb ik weer meer contact met vriendinnen. Ik ben helemaal uit mijn isolement gekomen. Met één collega in het speciaal krijg ik een goede band. Naast het feit dat ik haar veel op het werk zie, spreken we ook af buiten werktijd om. Zij woont ook alleen. Iedere woensdagavond eten we bij elkaar...

Deze bewuste collega is 10 jaar ouder dan ik, is al langere tijd vrijgezel en ze zou graag weer een relatie willen. Zij heeft zich daarom ingeschreven bij verschillende datingsites. Iedere woensdagavond, als we samen eten, vertelt ze me de meest vreemde verhalen over reacties die ze op haar profiel krijgt. Meestal van veel oudere mannen of kerels die op zoek zijn naar een one night stand. 'Er zitten alleen maar weirdo's op die datingsites. Ik ga mijn profiel verwijderen. Hier heb ik geen zin in.'

Ik moet er smakelijk om lachen. Zij vindt het allemaal minder grappig. 

'Zo erg is het vast allemaal niet,' zeg ik haar. 

'O nee,' antwoordt ze. 'Maak jij dan eens een profiel aan. Dan kun je het met eigen ogen zien.'

Hier denk ik even over na. Al snel kom ik tot de conclusie: waarom ook niet? Niet veel later gaat mijn eigen profiel online bij Lexa. Mijn nieuwe datingavontuur begint...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je