Snap
  • Mama
  • Nieuws

20 vragen en antwoorden....

Ook ik doe mee aan deze tag 20 vragen en mijn 20 persoonlijke antwoorden

1. Hoeveel kids heb je? En hoe oud zijn ze?

Wij hebben 3 kinderen samen en mijn man heeft ook nog een zoontje uit zijn vorige huwelijk. Zijn zoontje is bijna 8, onze kids zijn 5, bijna 3 en anderhalf.

2. Op welke momenten als ouder ben je het meest trots?

Van die onverwachte ‘glunder’ momentjes. Als ons oudste zoontje een grapje maakt, of wanneer ons dochtertje weer nieuwe woordjes leert (die ze helemaal verkeerd uitspreekt, hihi) of wanneer de jongste helemaal stoer op z’n kromme beentjes door de kamer banjert. Heerlijk.

3. En wat zijn de meest frustrerende momenten?

Wanneer ik zelf niet weet wat ik moet doen met de opvoeding. Soms heb ik het idee dat ik in rondjes ga. Je kent het wel, je wil niet schreeuwen tegen je kind, maar ze zijn alledrie zó aan het krijsen dat je er niet overheen komt en ze letten totáál niet op je omdat ze aan het ruziën zijn onderling en dús ga je schreeuwen om maar gehoord te worden. Ik vind dat echt momenten dat ik faal als moeder.

4. Op welke manier geef jij je kids straf?

Time-outs. En de oudste (van 5) mag nu mee-beslissen wat hij een gepaste straf vindt. Soms kiest hij ervoor om in de gang te zitten, maar soms kiest hij ervoor om ’sorry’ te zeggen of de film waar hij naar zit te kijken uit te zetten of iets dergelijks.

5. Wat is jou ene MUST HAVE piece of baby equiptment?

Bij de oudste was het de ByKay draagdoek. Zonder die doek waren we de eerste 6 maanden niet doorgekomen. De jongste twee hadden niet echt een ‘ding’, hoewel ik op dit moment héél veel plezier heb van mijn tweelingbuggy!!

6. Noem een ding dat je hebt gekocht voor dat je je kids kreeg, wat je uiteidelijk nooit gebruikt hebt.

Van die handschoentjes om ervoor te zorgen dat ze zichzelf niet krabben, dat hebben ze nooit gedaan.

7. Heb je altijd al kids gewilt? En hoeveel zou je er nog willen krijgen?

Nee!!!! Ik heb geen leuke jeugd gehad en wilde absoluut niet het risico lopen dat ik die nare dingen ging herhalen. Arm kind! Nu ik er drie heb zou ik er zó nog twee of drie bij willen. Maar omdat wij al iets ouder zijn hebben we maar besloten de poorten te sluiten dus méér is niet mogelijk.

8. Is jou relatie met je partner veranderd sinds jullie kids kregen? Goed of slecht?

We hebben het in het begin wel moeilijk gehad, zo’n baby zorgt voor veel stress. Maar toen ik zwanger was van de tweede hebben we een heel lang en verhelderend gesprek gehad en nu gaat het perfect!

9. Hoeveel dates hebben jullie per maand?

We proberen 1 keer in de maand maar dat lukt bijna nooit! Als het meezit dan gaan we 1 keer in de 3 maand naar de bios of uit eten.

10. Hoe is de relatie met vrienden sinds jullie kids hebben gekregen?

Je merkt wel dat iedereen met z’n eigen gezin bezig is en dus is er gewoon veel minder tijd om relaties met vrienden te onderhouden.

11. Hoe ziet jouw droom vakantie eruit met de kids?

6 maanden in een bus door Australië of Amerika trekken!!

12. Droom vakantie zonder de kiddo's?

Ergens lekker warm met blauw water en wit strand, haha!

13. Waar shop jij voor je kiddie's?

Nou, om eerlijk te zijn ga ik eerst kijken bij hergebruik of resale winkels. En als ik het daar niet kan vinden dan kijken we in de sales bij V&D ofzo. Ik ruil ook veel (krijdekleertjes.nl)

14. Favoriete make-up? Skin care?

????? Geen tijd voor, haha. Maar mijn lippenbalsem is onmisbaar. En als ik dan eens sexy wil zijn dan gebruik ik getinte lippenbalsem, haha.

15. Sinds je een Mommy bent geworden, merk je dat je je nu meer gedraagd zoals je eigen moeder altijd deed?

Oh mijn hemel, ik mag toch hopen van niet!!! Hoewel je jezelf natuurlijk altijd wel eens iets hoort zeggen waarvan je denkt ‘hee, dat heb ik eerder gehoord…’

16. Oorbelletjes bij je baby? Ja of nee?

Moeilijk, ik vindt het wel heel schattig maar ik merk dat ik het bij mijn dochtertje steeds langer uitstel. Eerst zou ik het doen vóór ze 2 was, nu is ze al bijna 3 en wil ik het niet doen omdat ik bang ben dat ze er aan gaat trekken (of haar jongere broertje). We wachten eerst nog maar even. Misschien als ze 5 is.

17. Bad of douche?

Bad, daar zijn ze alle drie dol op! We douchen ook wel, maar eigenlijk alleen als we even snel klaar moeten zijn.

18. Ben je alweer terug op je pre-zwangerschap gewicht?

Hahahahahahahahahahahahahaha!!! Oh, dat was geen grapje???? Ehhhh, nee dus. En daar ga ik ook nooit weer komen. Maar ik moet nog ongeveer 10 kilo kwijt en dan voel ik me weer okee, hoop ik.

19. Wil je dat je kids later gaan studeren? Of vind je dat dat hun eigen keuze is?

Ik hecht nu minder waarde aan een universitaire opleiding dan vroeger. Ik wil graag dat ze doen waar ze plezier in hebben. Me dunkt dat een universitaire opleiding meer is als ‘trots’ voor de ouders. Om eerlijk te zijn is er in de wereld van vandaag beter brood te verdienen met gedegen beroepsopleidingen. Maar mochten ze zelf willen studeren dan zou ik ze daar zeker in steunen! Met andere woorden, geheel hun keuze!

20. Maak deze zin af: 'Je weet dat je een Mommy bent als___?

Je door je kleren kijkt en besluit het kledingstuk aan te doen waar de minste vlekken op zitten of waar de vlekken het minst gaan opvallen….

8 jaar geleden

Veelal herkenbaar: zeker dat van die vlekken!

8 jaar geleden

Dat zijn vlekken in mijn eigen kleren! Wij hebben drie kleintjes en mijn plek aan tafel is tussen de twee jongsten! Probeer maar eens spaghetti te eten terwijl kleine handjes van beide kanten je mouwen pakken of je willen knuffelen, haha! Met de kinderen leer je wel om ze niet te vaak witte dingen aan te trekken als ze eenmaal de 1 gepasseerd zijn. Zelf draag ik ook meestal donkere kleuren omdat de vlekken dan niet zo zichtbaar zijn!

8 jaar geleden

Leuk. Die vlekken... Is dat in je eigen kleren of die van de kids? Ik heb hier nog niet zo heel veel last van vlekken, maar hij sppelt ook nog niet buiten. Ik vind het wel nu al sonde als er vlekken zijn die ik er niet meer uitkrijg...