{{ message.message }}
{{ button.text }}

20 maanden update!

Wat vliegt de tijd voorbij.. vandaag ben je alweer 20 maanden.

Afbeelding blog '20 maanden update!' Achtergrond blur afbeelding

Aller liefste meisje, vandaag ben je alweer 20 maanden oud! 

Wat ga je hard en wat ben je leuk. Maar ook zo aan het ontdekken en uitdagen. 

Ik had mezelf altijd voorgenomen om tot 12 maanden maar in maanden te tellen, en daarna over te gaan naar gewoon een jaar, ander half etc. maar was toch even aan het tellen geslagen en 20 maanden liet me wel even schrikken... over 4 maanden alweer 2 jaar!!!HOU OP HOOR.. het gaat zo snel.

Alle cliches zijn waar. De tijd vliegt. Ze worden zo snel groot.

je bent dus 20 maanden, elke ochtend horen we een lief meisje kletsen in naar bed, gevolgd door PAPAA, PAPA, PAAAAPA. Wanneer papa je dan uit bed haalt is het direct een groot feest. We knuffelen wat af in het grote bed. We eten ontbijt op bed wat papa elke ochtend maakt. 

Je kletst hele verhalen. al is het niet echt verstaanbaar, we snappen wat je bedoelt. Je rent, springt en klimt overal op. Je speelt heerlijk met je pop. Alles wat jij doet moet pop ook. Sinds kort vind je boekjes lezen helemaal leuk en dat doen we dus ook vaak. lees, 10x het zelfde verhaaltje achter elkaar. Voordeel voor mij als dyslect, ik ken de verhaaltjes nu wel uit me hoofd! 

Je begint steeds meer woorden te zeggen. Je begrijpt ALLES zo goed. snapt alles wat we bedoelen. Je vind het geweldig om met alles mee te helpen. Als we een broodje gaan smeren wil je zelf een bordje pakken, het liefste met je eigen mesje smeren (met wat hulp gaat dit ook al aardig goed) en lekker je broodje opeten. Korstjes zijn niet zo je favoriet. Verder gaat werkelijk alles er in. Soms denk ik echt waar laat je het. 

Maar als ik zie wat voor een sprongen en ontwikkelingen je doormaakt vind ik het toch niet zo gek. 

Je bent zo lief, gevoelig, grappig, vrolijk en een super eigen wil.

Elke dag is een groot feest met jou. Jij laat ons de wereld opnieuw ontdekken. Samen op avontuur. Genieten van de kleinste dingen. Alles is bij jou WAAAUWW en daar genieten wij van mee. 

Wat een verrijking van ons leven ben jij en wat doe je het geweldig! 

Als je je zin niet krijgt kan je echt boos worden. of als we je niet snappen raak je gefrustreerd. Maar weet je wat ik het mooiste vind aan kinderen en ouders. De veerkracht, de kracht om je mee te laten nemen in momenten. En er van te leren. Er mee te dealen en samen een stapje vooruit te komen.. 

Jij hebt mij al zoveel levenslessen gegeven. Echt, ik vind het moederschap prachtig! Nog mooier dan dat ik had durven dromen. Ik voel me mega verantwoordelijk. Het voelt als mijn taak jou alles mee te geven, Maar je ook los te laten. Het zelf te ontdekken en naast jou te staan. Samen regels bepalen en afspraken maken. Want hoe klein je nog bent, zo groots ben je al. En hoe klein je ook bent, hoe erg jouw mening ook telt! 

Ik hoop dat je zo lekker vrolijk en lief blijft. Dat je verder mag groeien en de hele wereld mag ontdekken. Want jij weet dat wij er altijd, onvoorwaardelijk zullen zijn. Zo benieuwd hoe je over 4 maanden bent, Maar voor nu geniet ik nog volop van mijn 20 maanden oude dreumes <3

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je