{{ message.message }}
{{ button.text }}

2 Opa's en 2 Oma's, de helft mogen leren kennen.

Onverwachts een zwangerschap, en tijdens de zwangerschap nadenken, Hoe ga ik dat mijn kleine meid uitleggen??

Afbeelding blog '2 Opa's en 2 Oma's,  de helft mogen leren kennen.' Achtergrond blur afbeelding

Voorjaar 2015 ben ik mama geworden van n geschenk uit de hemel. Ons dochtertje is geboren.

Tijdens de zwangerschap heb ik mijzelf veel afgevraagd, hoe ga ik het haar uitleggen. Andere kindjes heb 2 Opa's en 2 Oma's maar jij heb er van beide 1.

Het doet mij pijn en verdriet  als ik er aan denk, hoe hadden haar opa en oma met haar omgegaan. Hoe hadden dingen kunnen zijn.

Haar opa heb ikzelf nooit mogen leren kennen en haar oma maar een korte tijd. Beide overleden toen ze 48 waren. 

Ik denk elke dag aan ze, ik word er verdrietig van omdat ik weet dat haar oma niets liever wilde dan in levende lijve oma te zijn. In 2005 is zij overleden aan de ziekte die helaas vele mensen van ons allemaal afpakt. Nu 11 jaar later is zij oma zonder dat ze  het weet.

Ik kijk s avonds laat wel eens naar de lucht en vraag dan of ze haar wil beschermen en bij haar wil zijn. In de hoop dat dit misschien ook gebeurt zodat ze misschien toch nog iets leert kennen van haar oma.

Ik heb er moeite mee en vaak nog veel verdriet om zonder hen te leven. En ik hoop dat mijn dochtertje ze beide bij zich draagt ondanks dat zij ze niet heeft mogen leren kennen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je