Snap
  • Mama
  • jeugdzorg
  • Gezinsvoogd
  • gevangenis
  • HetLeedDatJeugdzorgHeet

2 jarige naar de gevangenis ?!!

Jeugdzorg & het leed dat ze brengen.

Daar ben ik weer met een blog... De titel zegt het al natuurlijk. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen met schrijven. De foto is even voor het scrollen. Bij dit verhaal is geen toepasselijke foto.

Vanavond sprak ik mijn advocaat en die vertelde me dat de gezinsvoogd contact met haar heeft opgenomen. De gezinsvoogd wilde graag dat mijn advocaat met mij zou gaan praten want ze is van plan om binnenkort Blossom (mijn dochtertje) op te halen en mee te nemen naar de gevangenis om haar vader te bezoeken. De vader van mijn meisje zit al een tijdje vast voor een ernstige misdaad. Voorlopig komt hij dus nog niet vrij & er komt waarschijnlijk nog wel een straf bovenop omdat de raad heeft besloten dat ze mijn aangifte van alle mishandelingen (met mes) & bedreigingen ook nog gaan oppakken en hem dus als het goed is daar ook voor gaan veroordelen.

Sinds hij vast zit wilde de gezinsvoogd het contact gaan herstellen. Sinds ongeveer een maandje ben ik verplicht om 1 x in de 14 dagen te videobellen. Helaas had ik geen keus dus ik moet eraan mee werken. Ondanks dat ik het niet in het belang van mijn meisje vind, de voogd vind dat de vader recht heeft op zijn kind. 

De vader van mijn meisje is enorm narcistisch en hij kan enorm charmant zijn. Inmiddels is het wel overduidelijk dat hij zijn charmes heeft losgelaten op de voogd. De voogd is erg naïef en gelooft elk woord wat hij zegt. Zo heeft hij haar wijsgemaakt dat hij nu het licht heeft gezien en zijn leven gaat beteren. De voogd ziet het ook allemaal zo in en prijst hem compleet de hemel in. Volgens haar werkt hij goed mee (kan ook niet anders aangezien hij vast zit?!) en laat hij zien dat hij wil vechten voor Blossom.

We hebben nu 3 x videobel contact gehad. Zoals verwacht heeft Blossom totaal geen interesse en ze weet niet eens wie hij is, ze noemt hem dan ook gewoon 'meneertje koekepeertje' . De laatste keer wilde de voogd dat ik Blossom vast zou zetten in de stoel zodat ze niet weg kon lopen en volledige aandacht zou hebben aan de telefoon. Uiteraard heb ik dit geweigerd en nu krijg ik gelijk te horen dat ik niet mee wil werken en dat er constant (?) discussies zijn...

Zoals je misschien wel leest -> het lijkt er sterk op dat ze helemaal op de hand van mijn ex is, dat mijn ex haar helemaal ingepalmd heeft en de neutraliteit van de gezinsvoogd is nergens meer te bekennen. Het is inmiddels ook duidelijk dat het haar niet meer gaat om het belang van Blossom. Hoe gek ben je als je een 2,5 jarige meisje mee wilt nemen naar de gevangenis om 'een man' te bezoeken die ze helemaal niet meer kent?

Waar gaat het heen met jeugdzorg? Dit is toch belachelijk? Of ligt het nou aan mij? Is het normaal en in belang van het kind om ruim 2 uur in de auto te zitten met een vreemde om vervolgens in de gevangenis haar vader te bezoeken terwijl ze niet eens weet wie het is? 

Pfff. Ik word hier gewoon zo moe van. Constant weer die strijd, weer die stress en weer die ellende. Ik vraag me af wanneer we een keertje gewoon kunnen gaan genieten van het leven. Af en toe lijkt dit zo uitzichtloos...

Zijn er mama's die ervaring hebben met dit soort dingen en dit soort voogden die van die absurde plannen hebben?

3 jaar geleden

Fijn om te lezen dat je het weloverwogen doet, stelt me wat meer gerust 😊 Ik zal je verhaal blijven volgen en hoop van harte dat het leven van jou en je dochtertje gauw in rustig vaarwater mag komen! 🍀

3 jaar geleden

Bedankt voor je tip hoor ❤ Ik weet dat jeugdzorg hier geen fan van is, om mezelf in te dekken noem ik dus ook geen naam van mijn ex & de voogd. Verder ben ik niet bang voor jeugdzorg als ze erachter komen... nu schrijf ik het nog hier, maar de volgende stap is de media opzoeken. Ik beschrijf hier ook enkel de feiten, van alles wat ik hier schrijf heb ik bewijs. Dus ze kunnen me ook niet aanklagen voor smaad/laster. 😊

3 jaar geleden

Ik denk dat je het verhaal niet helemaal gelezen hebt... De vader van mijn dochtertje is levensgevaarlijk, hij is crimineel, zit nu vast voor een gewapende woningoverval, bedreigt vrienden van mij met een pistool, heeft mij jarenlang mishandeld en me met de dood bedreigd. Hij is pedofiel & is een zware drugsverslaafde. Zou jij je kind daarbij vertrouwen? Dit gaat niet om haat richting hem... dit gaat puur om de veiligheid van me dochtertje.

3 jaar geleden

Ik reageer praktisch nooit, maar doe het bij deze wel even. Allereerst wil je veel sterkte wensen bij deze complexe situatie. Tegelijkertijd wil ik toch ook even mijn zorgen uiten over wat voor impact het kan hebben dat je je verhaal openbaar uit. Natuurlijk wil je je verhaal kwijt en kan ik me dat ook goed voorstellen, ik vind het niet meer dan terecht. Maar ik ben best bezorgd over wat jeugdzorg en andere instanties hiervan vinden en ben bang dat dit ook tegen jou en je dochtertje gebruikt kan worden als ze hier lucht van krijgen. Wees asjeblieft voorzichtig. Hoe heftig je situatie ook is, hoe graag je ook je verhaal kwijt wilt en hoe terecht dit ook is, ik hoop dat je je bewust bent van welke consequenties dit kan hebben en in wiens belang je verhaal gedeeld wordt. Jeugdzorg is niet mals weet ik vanuit m’n werk 😔 Ik snap echt dat je je verhaal wilt delen en het raakt me ook oprecht, maar tegelijkertijd ben ik ook bang voor de negatieve consequenties die het kan hebben voor jullie tweetjes. Wilde het toch even delen met je.