{{ message.message }}
{{ button.text }}

2 jaar en 20 kilo later........

Ik ben eindelijk de strijd aangegaan met 20 zwangerschapskilo's, eigenlijk borstvoedingskilo's.....het is een strijd maar ik ga winnen!!!

Afbeelding blog '2 jaar en 20 kilo later........' Achtergrond blur afbeelding

Al heel wat jaren van mijn volwassen leven voer ik een gevecht met de kilo's. Ik ben een klassieke jojo-er. Bij mij gaat ieder pondje door het mondje erbij op het kontje :) Toen ik zwanger wilde raken was ik op een redelijk gewicht, ietsje te zwaar, maar ik wilde afvallen om gezond(er) zwanger te zijn. 2 Hele kilo's waren er af toen ik na 3 maanden al meteen zwanger raakte. Gelukkig ben ik tijdens mijn zwangerschap "maar" 13 kilo aangekomen. Om goed voor mezelf en mijn kleintje te zorgen ben ik anders gaan eten, maar nog steeds wel gezond. Na mijn bevalling zaten er van de 13 nog zo'n 5 kilo aan, collateral damage zullen we maar zeggen. 

Maar toen ben ik borstvoeding gaan geven en ik had honger/trek: de hele dag door! Tijdens die periode kwam ik niet meer extra aan, maar toen ik na 3 maanden borstvoeding moest stoppen was ik verdrietig, teleurgesteld in mezelf en kon ik de knop niet meer terug omzetten. Gevolg: 15 kilo vlogen er aan!! Niet handig, want sporten was voor mij lastig plannen en mijn mindset was nog niet ok. Ik heb gevochten maar verloren van mijn eigen slechte motivatie. 

Mijn moppie I is nu 2 jaar en een vlinder in mijn leven.......kleurrijk, klein, lief en mama's kindje. Ik ben veel met haar alleen als haar papa van huis is, dus wij zijn een 2-eenheid. 

Toen kwam de nare droom: ik droomde 's nachts (levensecht) dat mij iets overkwam 's nachts en mijn dochter de dag erna huilend en krijsend in haar bed stond maar niemand haar hoorde. Niemand die opmerkte dat er iets met mij aan de hand was en niemand die zich over haar ontfermde......ik werd wakker en ik ben ook figuurlijk wakker geworden. Ik ben te zwaar om 'gezond' genoemd te worden! Als mij iets overkomt, wie zorgt er dan voor mijn vlinder?

Dus.......ben ik 4 weken geleden de strijd aangegaan met die kilo's. Er zijn er ruim 3,5 af en ik ga het afmaken, nog minimaal 16,5 te gaan! Ik ben benieuwd wie mijn verhaal herkend en wie er ook nog zoveel te verliezen (en dus te winnen!) heeft? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je