{{ message.message }}
{{ button.text }}

1ste verjaardag gevierd zoontje van geleende €50,-

Ik had maar 50 euro om mijn zoontje zijn 1ste verjaardag te vieren, mijn werkgever weigerde me loon te betalen bij ziekte! Het is gelukt

Afbeelding blog '1ste verjaardag gevierd zoontje van geleende €50,- '

mijn oma leefde ook jarenlang van weinig en leerde mij dat elk dubbeltje 3x om te draaien viel.

Dat heb ik nu hard nodig gehad, en hier is ons verhaal:

Ik zit al sinds 1 december 2013 met bekkeninstabiliteit (BI) en na de geboorte van mijn zoontje werd dat er niet beter op, ik belandde in de ziektewet van het uwv. 

Eind november werd door de verzekeringsarts besloten dat het niet meer zwangerschap gerelateerd was en per 1 december 2014 mijn werkgever de loonbetaling moest voortzetten.

Lange tijd wilde mijn werkgever niet reageren en mijn manager kreeg te horen van hem dat mijn werkgever niet voor sinterklaas ging spelen, en na 3 weken (vlak voor kerst) heb ik rechtsbijstand ingeschakeld.

Mijn kerst beruste op spaargeld en ook de cadeautjes waren daarvan betaald, ik had geen geld meer na kerstavond en mijn partner heeft ook niet veel over na aftrek van alle rekeningen.

Aangetekende brieven versturen, emails en smsjes met de vraag over te gaan op betaling van het loon conform de wet en contract.

Tijdrekkende antwoorden en halve bevestigingen als gevolg. 

En dan komt de verjaardag van je zoontje dichterbij.... zijn 1ste verjaardag! 

De rekeningen uitstellen en reageren op aanmaningen was het enige wat ik kon. 

Ik deed elke week voor 30 euro aan boodschappen maximaal, ja inclusief luiers en potjes voor 2 kinderen onder de 2 jaar. Gelukkig had ik nog 2 pakken bij mijn moeder liggen waarop ik mij kon beroepen.

Ik moest uiteindelijk €50,- lenen bij mijn moeder voor de boodschappen van mijn zoontje zijn 1ste verjaardag, mijn vriend betaalde delen van de rekeningen van mij. 

Ik wist dat ik 15 mensen op visite zou krijgen hooguit 20, en gelukkig ben ik zelf 8 jaar banketbakker geweest. Dat was toch wel mijn grootste redding.

2x Cola/light/7up flesjes van de lidl €8,- bij elkaar, kippensoep €2,- en 2 kilo kippenvleugels voor €8,-, komkommers 2 voor €0,49. Zoute stengels lidl €0,69. Leverworst, snoeptomaatjes en miree €3,-. Blikken tonijn ah en mayonaise €3,-. Ballonnen €2,-. Slingers €4,-. Feestkleed €2,-. Marsepein en ingrediënten voor de taarten €15,-.

Ik kwam en ik overwon! Het feest was perfect! Niemand zou zeggen dat ik geen geld te makken had.

En gelukkig heeft mijn werkgever na sommering van de rechtsbijstand nu eindelijk vandaag betaalt op de 27ste van januari.

Ik kan zeggen dat ik mezelf heb opgevreten van de stress die 4 weken zonder geld, en veel brood, soep, noodles, rijst en pasta heb gegeten om geld te besparen. 

En nu ik alles heb uitgerekend....

Heb ik gewoon 500 euro bespaard over 8 weken tijd. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je