Snap
  • Mama

18 bizarre adviezen die mama's kregen...

​Iedere zwangere vrouw of new mom, krijgt van alle kanten adviezen naar d'r hoofd geslingerd. Zijn ze wel allemaal even nuttig of goed?

Iedere vrouw die zwanger is of net moeder is geworden, die weet dat je van alle kanten adviezen naar je hoofd geslingerd krijgt. Van vriendinnen en je moeder, maar ook van de buurvrouw, je schoonmaakster en zelfs de vrouw uit de supermarkt, kan je van allerlei tips voorzien.

Ik heb veel adviezen als super nuttig ervaren en ik roep ook regelmatig zelf mijn hulplijnen in voor advies. Wat ideaal dat zoveel mensen om mij heen al kindjes hebben en me kunnen helpen met al mijn vragen. Dus dank je hulplijnen, jullie weten wie ik bedoel....

Bizarre adviezen en opmerkingen
Van veel mama's om mij heen hoor ik ook wel eens verhalen over ongewenste en bizarre adviezen. De adviezen kunnen hard aankomen en kunnen klinken als een veroordeling. Opvattingen over opvoeding mogen natuurlijk verschillen, maar je hoeft elkaar niet te veroordelen om de keuzes die andere mama's hebben gemaakt. Ben een beetje lief voor elkaar....

De afgelopen week ben ik bij veel mama's na gaan vragen naar wat voor bizarre adviezen zij hebben gekregen. Het kan er natuurlijk ook aan liggen wie het advies geeft, dus voel je vooral niet schuldig als jij dit advies ooit gegeven hebt.

Dus hierbij, de bizarre adviezen:

  • Lekker laten huilen, dat is goed voor de longetjes
  • Van de schoonmaakster: Je moet haar niet meer op je kamer laten slapen, want dan wordt ze nooit zelfstandig.
  • Eerst zeggen dat als borstvoeding zo vermoeiend is, dat je dan maar gewoon moet stoppen en als je dan gestopt bent, veroordelende vragen krijgen waarom ze nu gestopt is want borstvoeding is het beste.
  • Je moet een baby van 9 maanden vooral geen borstvoeding geven overdag, je kan beter water en thee geven.
  • Doet je kleine iets fout? Maak hem of haar dan heel hard aan het schrikken, dan leert hij/zij het wel.
  • Werkt dit niet? Geef dan maar gewoon een tik.
  • Iemand een koortslip, is goed voor de weerstand van de baby (2 maanden) dat komt niet zo nauw
  • Huilt je baby veel 's nachts, leg je baby heel ver weg, dan hoor je hem/ haar niet en kun jij lekker slapen.
  • Niet langer dan 20 minuten borstvoeding geven, anders raken ze daar aan gewend
  • Je moet je baby vooral niet verwennen
  • Laat maar lekker huilen, je kleine valt vanzelf in slaap.
  • Als je baby slaapt moet je onder zijn bedje stofzuigen, daar worden ze goede slapers van.
  • Laat je baby maar lekker drie nachten huilen, na 3 nachten heb je nergens meer last van.
  • Bijt je kleine? Terug bijten
  • Geef nooit vaker flesvoeding dan om de 3 of 4 uur.
  • Je bent de slechtste moeder ooit als je na twee weken stopt met borstvoeding
  • Geef je je spruit niks lekkers tussendoor? Omdat hij zo groot is?
  • Neem je baby meteen overal mee naartoe, daar worden ze makkelijk van.
  • Hou je kleine overdag wakker, daar slaapt hij/ zij 's nachts goed van.

Dit waren ze....Ik kon het bijna niet laten om ook nog te reageren met mijn mening over de adviezen, maar oordeel vooral zelf wat je er van vindt.

Heb jij nog gekke, bizarre of misschien ouderwetse adviezen gehad?

Tot snel,

Liefs Jodi


Deze blog verscheen eerder op Liefthuis.nl neem daar ook eens een kijkje

 

7 jaar geleden

M'n dochter van 6 weken oud zat verstopt... Huisartsenpost gebeld s avonds laat.. Advies van de telefoniste; doe maar n scheutje zonnebloem olie in d'r flesje(!!!!??!!!!) ik heb maar opgehangen en m'n moeder gevraagd... 5cc extra water in de fles deed wonderen....

7 jaar geleden

Mijn tweeling mocht na bijna 9 maanden samen in de buik in de eerste week niet samen in een ledikantje.. na 2 nachten nauwelijks geslapen toch samen gelegd en ze werden daar echt rustig van.. na 6 weken sliepen de door tot half 8. Ze zijn inmiddels 3 maanden oud en liggen nu wel in een apart ledikantje en dat gaat super goed!

7 jaar geleden

Hai hai, ik heb zoontje van juni 2014. Ben nu zwanger van de tweede uitgerekend in oktober. Ik heb net als jij alle soorten en gekke adviezen gehad maar voor mij was meest iritantte die van min schoonmoeder omdat mijn man ze in eerste instantie heel serieus neemt. En vooral adviezen van verwennerij en slapen... Alleen laten slapen, laten huilen, niet troosten. Gelukkig nooit iets aangenomen want na aantal maanden bleek mijn mannetje hoofd druk te hebben, zelfde gevoel als in een vliegtuig als je stijgt. Dit door schuine gehoorgangen en een grote neus amandel. Elke keer als hij lag kreef hij die druk opbouw in ze hoofd, Hij had heel veel pijn. En zelfs nu... ik zwanger ben van de tweede hoor ik vaak nou nu je tweede krijgt hoop ik dat je het anders doet als met je eerste, niet verwennen en laten huilen want zoals je eerste slaapt is belachelijk. Je zal wel merken dat je het anders moet doen want je kan het niet aan als ze beide slecht slapen. Dus zal je wel moeten.... nou dacht het niet ik doe het op mijn manier. Mijn kinderen mijn regels en heb ook wel eens gezegt als ik heel boos ervan werd. Wat maak jij je der druk om, als ze slecht slapen heb in mezelf er toch mee, jij hebt er toch geen last van?

7 jaar geleden

Ik heb twee kinderen Mijn oudste dochter had reflux, we zijn wat sneller met pap begonnen 3,5 maand eerste keer pap fles wat een verademing. En vlot daarna met groente begonnen, volledige porties. Op consultatiebureau werd dit afgekeurd, ze zou er nog niet aan toe zijn. Ik vond dit vervelend te horen maar toch door gezet. Voor ons werkte dit. Dochter groeide daarna eindelijk een stuk beter er bleef veel meer voeding liggen. Ook tuitbekers wilde ze niet. Dus dronk ze na een maand daarmee martelen, met 4,5maand uit een rietjesbeker, zonder problemen. Ieder kind is anders. Blijf je gevoel volgen! Een moeder instict klopt altijd.