{{ message.message }}
{{ button.text }}

17 seconden geduld

Geeft je kinderen tijd tot nadenken

Afbeelding blog '17 seconden geduld'

Soms, gaat niks zoals je kind het wil. Het lukt niet en het gaat niet zoals gewenst. Huiswerk dat niet lukt of zelfs het armgat van de mouw van de jas niet kunnen vinden. En daarom is de hele wereld stom! 

Het instinct van ouders is vaak om dan direct te helpen en het probleem voor de kinderen op te lossen, jij bent verantwoordelijk toch? Maar nee! 

Dat schrijft Alissa Marquess in haar boek nieuwe boek Bounceback Parenting, A Field Guide for Creating Connection, Not Perfection. Waarin zij vertelt dat je juist niet gelijk moet willen helpen. Wacht precies 17 seconden is haar advies. 

Een moeder van drie kinderen, kwam erachter dat de gemiddelde persoon niet meer dan 17 seconden nodig heeft om een ​​gesprekspartner te onderbreken. Als experiment probeerde ze dus tot 17 in haar hoofd te tellen voordat ze haar gedachten in de gesprekken met haar familie uitsprak. Ze ontdekte dat ze een frequente onderbreker was - haar man en kinderen hadden zoveel meer te zeggen en bij te dragen toen ze niet de hele tijd werden afgesneden. Dus besloot ze 17 seconden als wachttijd te gebruiken wanneer ze een van haar kinderen zag worstelen.

Dus hoor je weer eens: ''ik kan het niet doen!'' of ''het werkt niet!'' of ''ik heb hulp nodig!'' heb dan 17 seconden geduld.

Waarom je moet wachten? Omdat je kinderen zo de ruimte geeft verder te gaan dan dat gevoel van frustratie. Je kind zal in het vervolg denken: "Ik heb hulp nodig! Ik zei HEEEELP! Iemand? Oké, waarom redt niemand mij? Wat kan ik anders doen? Wat kan ik veranderen? Hoe werkt het als ik deze oplossing probeer?'' Oh hé, het werkt! Ik deed dat alleen."

Zij zullen zich trots voelen dat zij met de oplossing komen en niet papa of mama! 

Het zal niet altijd het geval zijn dat kinderen zelf zullen nadenken maar áls het gebeurt zijn die situaties erg krachtig. 

BRON: Offspring

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je