Snap
  • Mama

16. vragen die mijn thee mij stelden afgelopen week,..

Leek me leuk om de vragen die aan het (ochtend) theezakje hangen te beantwoorden in mijn volgende blog. Zodat jullie ook mij leren kennen.

1. Welke uitdaging zou je nog eens willen aangaan?
- Weer flink veel afvallen (ja is na de zwangerschap weer nodig helaas, van te voren ruim 35 kilo afgevallen)
- Opnieuw zwanger worden (wel pas 2e helft 2017 op zijn vroegst:P) en dat is een uitdaging ivm met PKU, aangezien ik dan weer een HEEL strikt en streng eiwit beperkt dieet moet volgen.

2. Waar wordt je blij van?
Dit is een hele simpele namelijk mijn zoontje, ...(bijna) altijd vrolijk vooral als die dan zo lief naar mij lacht dan blijf ik smelten!

3. In welk tijdperk zou je willen leven?
Klinkt misschien heel stom maar soms lijkt me de tijd van onze oma's wel een stuk makkelijker. Traditioneel papa werken mama thuis zorgen. Nu wordt er van de vrouw verwacht dat ze werkt en verder thuis alles doet. Nu heb ik wel gelukkig een man die heel veel helpt als die thuis is dus klagen zul je mij niet horen doen. Maar toch lijkt het me makkelijker als je gewoon thuis ben als vrouw, zeker de eerste 4 jaar :P. Er zullen ook vast nadelen aan zitten hoor, maar het lijkt zo ideaal misschien heeft het er mee te maken dat hier iedere week alles anders is omdat ik als oproep werk en dan in een verzorgingstehuis dus heel veel verschillende uren enzo.

4.Wat is je ergste nachtmerrie?
Alleen achterblijven, iedereen om je heen verliezen lijkt me het ergste wat je mee kan maken!

5. Waar heb je om gelachen vandaag?
Mijn zoontje die de hele ochtend al met de babyfoon wil spelen ik hem zeg dat dat geen speelgoed is, terug zet bij wel speelgoed en nog geen minuut later dit kan herhalen. Hij kan er zo boefjesachtig bij lachen.

Verder hoe Nathan, Misty (onze kat) achtervolgt, ze elkaar elke keer opzoeken maar zodat Nathan wil aaien de kat weg sprint (wat is wel snap want zachtjes is een begrip wat Nathan nog niet helemaal kent).

6. Wat is je grootste droom?
Straks mijn gezinnetje klaar hebben, een zoontje (hebben we), een 2de kindje (nog niet), een eigen huisje (hebben we), heb nu een oproepcontract qua werk zou wel een vast uren contract willen hebben.

Maar mijn droom is gewoon heel simpel genieten van het gezinsleven en je familie en vrienden om je heen.

7. Welke stempels zou jij in je paspoort willen?

Ik zou nog een keer willen gaan naar Griekenland, Spanje en Italië, dit zijn landen die mij trekken om gewoon lekker vakantie te vieren. Graag zou ik nog een keer naar Kroatië gaan dit in verband met dat mijn peetoom daar is uitgestrooid in de watervallen.

7 jaar geleden

leuk en leuk dat je zo reageert, vind het ook leuk om dit inderdaad van anderen te lezen:P

7 jaar geleden

Leuk! Ik doe mee: 1) Er eindelijk eens voor gaan om mijn eigen boek uit te brengen. Een fotografie cursus volgen (inmiddels voor ingeschreven!), schrijf/ communicatiecursus volgen/ cursus photoshop. Ik heb recentelijk besloten meer te volgen/ doen wat ik leuk vind! 2) De uitspraken van mijn vier jarige, zulke heerlijke logica! De boevenstreken van mijn tweejarige en de eerste lachjes en kirren van plezier van mijn jongste. Misschien hee cliche...maar daar word ik zoooow blij van :-) 3) Oei, moeilijk.... Misschien het tijdperk van de 90er jaren. Als ik de muziek uit die tijd hoor, dan voel ik me weer de jonge blom van toen en het doet me denken aan dat alle mogelijkheden nog open lagen. Maar ja...ik realiseer me ook wel: dat was toen en of dat nu dan nog steeds zo zou zijn op mijn 35e? Neuh....denk ut niet ;-) 4) Het lijkt mij vreselijk om mijn kinderen een jeugdtrauma te bezorgen. Het lijkt mij heel erg om dezelfde ziekte (depressie/ psyschisch) als mijn moeder te krijgen en dan niet de moeder te kunnen zijn die zij verdienen te krijgen! De tranen schieten alleen al in mijn ogen als ik er alleen al aan denk... 5) Mijn tweejarige zit mometeel in de fase; ''ik eet overdag prima, maar 's avonds trap ik graag een scene!''. Sinds kort lijkt ze weer wat interesse te krijgen in andere dingen dan alleen maar brood en crackers. Zo ook stroopwafels. Die zag zij vanochtend in de vitrine liggen toen we brood gingen kopen. Twee grote oogjes keken eerst naar mij en toen naar het zakje met stroopwafels die in de vitrine lagen. Zachtjes en vertwijfeld wees ze er naar en zei: ''Deze''. Alsof ze niet enthousiast mag worden van eten, want ze moet zich natuurlijk wel af blijven zetten.....maar mama er toch even op wijzen dat er stroopwafels zijn! Natuurlijk heb ik ze meegenomen haha :-) 6) Van mijn passies mijn werk kunnen maken: fotograferen en schrijven. Ooit eens naar Suriname gaan, daar is mijn moeder geboren en heeft daar de eerste jaren van haar leven gewoond. Kon ik maar fantastisch zingen, dan zou ik dol graag eens een single opnemen of een spetterend optreden weg geven. 7) De Malediven of de Nederlandse Antillen. En zoals eerder vernoemd: Suriname. Leuk om in te vullen en leuk om het van jou te lezen. Keep up the good work!