Snap
  • Mama
  • maanden
  • nachten
  • #dreumestijd
  • Gebroken
  • 14

14 maanden

De nachten..
5 jaar geleden

Ons zoontje heeft rond de 13 maanden heel veel gehuild en wilde telkens weer meer flessen in de nacht. Wij zijn toen heel resoluut de avondfles gaan afbouwen en in de nacht geen fles meer maar gewone melk of water. In de avond huilde hij heel veel en hartverscheurend. Bij ons hielp 5 minuten laten huilen, even naar hem toe, neer leggen en kus geven, muziekje aan en weer gaan. Dit ritueel na 10 minuten en vervolgens na 15 minuten nog herhalen. Daarna sliep hij eigenlijk altijd. Zelden gehad dat t langer dan 15 minuten duurde. Misschien heb je wat aan mijn tips. Ik wens je veel sterkte. Ik weet hoe frustrerend en vermoeiend het kan zijn.

5 jaar geleden

Wij hebben dat ook gedaan. Ik had echt geen zin om s nachts de strijd aan te gaan met mijn dochter. Dan maar met zijn alle in 'het grote bed' en allemaal lekker slapen.

5 jaar geleden

Heel herkenbaar. Hier ging ze beter slapen toen ze wist dat ze snachts geen voeding meer kreeg. Afbouwen was wel even lastig maar ik trok de nachten ook echt niet meer. Het heeft een week naast haar bed zitten, wiegen, aaien, ssssshten en extra slechte nachten gekost. Ik had ook een paar dagen vrij gevraagd. goed gepland dus. Ik ben er 'gewoon' mee gestopt. De week voordat ik vrij was gaf ik wat minder, koppelde ik sneller af (bv) en de week dat ik vrij was stopte ik met de nachtvoeding. Drinken voor het slapen heb ik eigenlijk heel erg voor mij onverwachts om kunnen draaien. Eerst gingen we eerst tanden poetsen, dan boekje lezen en dan wat slokjes, nu drinkt ze eerst en poetsen we daarna tanden en een boekje. Ik moet er wel naast blijven zitten (inmiddels is ze 21 maanden) totdat ze slaapt maar ze slaapt nu wel de helft van de nachten door en de andere helft valt ze in slaap na wat aaien. Ik ben gelukkig zo :)

5 jaar geleden

Onze zoon heeft dit ook heel lang gehad. Werd op een nacht verschillende keren huilend wakker. Ik was na een tijdje doodop van steeds dat opstaan. Ik heb het roer toen om gegooid. Als hij begon te huilen dan nam ik hem mee naar ons bed. Dan sliep hij de rest van de nacht lekker verder en ik dus ook. Dit werkte voor ons heel erg goed. Toen hij later een peuterbed had kwam hij zelf naar onze kamer en kroop lekker tussen ons in. Hij is inmiddels 7 en heeft soms nog een nachtje bij papa en mama nodig.