{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 jaar van mijn leven part2 (7)

niet op fb

Afbeelding blog '11 jaar van mijn leven part2 (7)'

Ik schrijf deze week even extra veel omdat ik maandag met mijn nieuwe baan begin en dan waarschijnlijk veel minder tijd krijg om te bloggen.


Na bijna een jaar vonden D. en ik het tijd om elkaar bij onze familie te introduceren. D.'s moeder was al jaren geleden overleden en zijn vader woonde samen met een nieuwe vrouw.

"Zullen we vandaag naar mijn vader en zijn vriendin gaan? Dan heb je dat gehad." Meteen gingen er ik denk wel 100 alarmbellen af in mijn hoofd. Hoezo dan heb ik dat gehad? Ik had zijn vader ontmoet, dat was een aardige man. Wat was er dan mis met die vrouw? In mijn hoofd begon het hele drama weer opnieuw. Andere familie, zelfde probemen.

D. zag de paniek in mijn ogen en begreep ineens dat de manier waarop hij dit gezegd had niet erg handig was. "Zo bedoelde ik het niet. Er is niet echt iets mis met haar maar ze doet zo af en toe alsof ze mijn moeder is. En dat wil ik niet, ik ben een volwassen man en ik had een moeder en wil er niet nog 1. Als voorbeeld gaf hij aan dat als hij thuis kwam van werk alles gepoetst was, er een bakje stamppot in de koelkast stond voor hem etc. Allemaal heel lief bedoeld maar D. hield er niet zo van. Daarnaast probeerde zijn vader en zij hem als een soort familie te betrekken met Pasen, Kerst etc. Ook goed bedoeld maar haar kinderen waren een stuk ouder en D. voelde geen aansluiting. Daarnaast had zijn vorige vriendin duidelijk een hekel aan haar gehad en kwam alleen maar met D. mee voor de zonnebank en het zwembad in de tuin. In ieder geval was D.'s vriendin bij niemand, zijn vader niet, zijn vriendin niet, en ook met kerst haar kinderen niet in de smaak gevallen, en dan druk ik het nog zacht uit.

Toch ging ik met lood in mijn schoenen met D. mee. Dat bleek gelukkig nergens voor nodig. D.'s vader was nog steeds de aardige man die ik de eerste keer had gezien en ook zijn vriendin was superaardig. Ik heb echt uren met haar op de bank gezeten en over van alles en nog wat gebabbeld. Achteraf hoorde ik van D.'s vader dat D. met open mond naar ons had zitten staren. Dit had hij niet verwacht. Ze had de dag ervoor snert gemaakt en als er iets is wat ik graag lust is het erwtensoep en ze bood dit aan. Ook D. kreeg een kop. Later hoorde ik van D's vader dat hij en zijn vriendin plat gelegen hadden van het lachen. D. lust helemaal geen snert, maar schijnbaar vond hij mij zo leuk dat hij het keurig op gegeten had.

En wat een verademing was het geweest. Als dit mijn nieuwe schoonfamilie was kon ik mijn geluk niet op. Hopelijkl bleven ze zo, L.'s ouders waren de eerste jaren ook aardig en leuk.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #verdriet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je