{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 jaar van mijn leven part2 (4)

Niet op fb

Afbeelding blog '11 jaar van mijn leven part2 (4)'

En toen was het 1ste kerstdag. Nadat D. me getrakteerd had op een vroege kerstlunch was het tijd om in de auto te stappen. Het leek ons beide verstandig als ik alleen zou gaan. Ik wilde D. nog niet aan mijn ouders voorstellen want daar waren ze zeker nog niet aan toe.

Dat bleek ook wel toen ik eenmaal thuis was. Mijn moeder begon vragen te stellen over de breuk met L. en ik gaf aan dat D. me het laatste zetje had gegeven. De reactie van mijn moeder was dat als ze hem tegen kwam ze zijn beide benen zou breken. Zoals altijd waren mijn oom een tante uit Amsterdam ook van de partij. Mijn tante was gelukkig wat vriendelijker. Mijn moeder had haar het verhaal verteld en in plaats van oordelen stelde ze alleen een paar vragen over dingen die haar onduidelijk waren of te ongeloofwaardig.

Na het avondeten vroegen mijn moeder en mijn tante of ik even mee naar buiten wilde lopen. Ik zag de spanning op mijn moeders gezicht en ik kreeg een naar gevoel in mijn maag. "Weet jij eigenlijk welk werk jouw tante deed voor ze met je oom trouwde?" Nee, dat wist ik niet. Het enige wat ik wist was dat ze elkaar pas tegen kwamen toen ze in de 40 waren en nooit kinderen hadden gekregen. Dus ik ontkende. Mijn tante nam het woord. "Voordat ik met je oom trouwde was ik psycholoog in het VU in Amsterdam. Maar dat is niet zo belangrijk. Wat wel belangrijk is jonge dame is dat jij hulp gaat krijgen. Ik heb je nu een paar uur gezien en je gesproken en dit is niet goed." Terwijl mijn moeder onrustig van haar ene voet op de andere stond te wippen keek mijn tante me rustig maar vriendelijk aan.

Van de huilbui die volgde heb ik de rest van de avond last gehad. Ik had thuis al een verwijzing van de huisarts liggen maar de wachttijd was ongeveer 12 weken. Omdat ik bleef slapen stelde mijn tante voor de volgende dag terug te komen om te kijken of ze me 'een eerste zetje in de goede richting' kon geven.

toen mijn oom en tante vertrokken waren en ik al in mijn pyjama in bed nog even met mijn telefoon bezig was kwam mijn moeder binnen. "Kunnen we alsjeblieft even praten?" Ik gebaarde dat ze binnen kon komen en ze deed de deur zorgvuldig dicht. "Schat ik had echt geen idee, wil je me alsjeblieft zelf vertellen wat er allemaal gebeurd is?" Ik geloof dat we rond half 4 in de ochtend het licht uit hebben gedaan. We hebben het over alles gehad. Hoe mijn leven was met L. en vooral met zijn moeder en vader was. Over mijn eigen huisje en over D. hoe hij me overal mee hielp. Uiteindelijk gaf mijn moeder mij een knuffel en ging zelf ook naar bed. Ik hoorde mijn vader vragen stellen. De muren zijn in mijn ouderlijk huis alles behalve dik en ik hoorde mijn moeder nog net zeggen "dan hebben we na al die jaren onze echte dochter terug."

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #verdriet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je