{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 jaar van mijn leven part2 (13)

niet op fb

Afbeelding blog '11 jaar van mijn leven part2 (13)'

30 weken zwanger, nog 10 dagen voor ons huwelijk werd ik 's morgens wakker met weeen.

In plaats van de naar de verloskundige te gaan mocht ik meteen naar de spoedeisende hulp en een uur later stond er weer een ambulance klaar en lag ik aan de weeenremmers. Na 2 dagen was alles weer rustig en een arts vertelde me dat ik tot week 34 het bed niet meer uit zou komen.

D. begon met spoed onze hele bruiloft af te zeggen en de slaapkamer zo leuk mogelijk te maken voor als ik weer thuis zou komen. Omdat het te laat was om "de vrucht" de erkennen (zo'n nare term) wilden we toch wel graag trouwen. D. probeerde of dit in het ziekenhuis kon maar dat was een andere gemeente dus dat ging niet. Daarbij zouden we trouwen op de geboortedag van D.'s overleden moeder.

De dag voor onze trouwdag mocht ik naar huis. Als ik beloofde de hele dag in bed te blijven mocht ik er een uurtje uit zodat we naar het gemeentehuis konden om toch te trouwen. Trouwen zonder feest, zonder muziek, zonder bloemen, zonder passende jurk en zonder witte schoenen. En eigenlijk kon het me niet heel veel schelen. Ik wilde gewoon met D. trouwen en verder niets.

Ik had mijn trouwjurk vanwege mijn zwangerschap speciaal laten maken door een dame in de buurt van Utrecht. Maar deze was door mijn ziekenhuisopnames nooit op maat gemaakt. Ik had hem niet eens in huis. Dus mijn zusje is de dag van ons huwelijk eerst nog naar Utrecht gereden om de jurk , passend of niet. Na heel veel snoeren zat het nog aardig ook.

bij het gemeentehuis stond een tante van D. met een klein trouwboeketje. Haar man met de camera en waren mijn ouders en nog een oom en tante aanwezig. D. gaf snel de ongeteste muziek aan de dame om af te spelen. Helaas bleef het bij binnenkomst en bij het tekenen ijzig stil. Maar we waren wel getrouwd!!

Thuis heb ik snel een taartje gegeten, mijn zusje kwam met het grote cadeau aan door te melden dat ze zelf ook 13 weken zwanger was en daarna voor de weken die volgden het bed weer in.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #verdriet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je