{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 jaar van mijn leven part (8)

niet op fb

Afbeelding blog '11 jaar van mijn leven part (8)'

Of het bewust of onbewust was stelden D. en ik het steeds langer uit om naar mijn ouders te gaan. Ik was onderhand bijna jarig. Een dag later was D.'s vader jarig. Hij werd 65 en had een zaaltje gehuurd. Hij vroeg ik mijn verjaardag samen met hem wilde vieren. Dat vond ik een goed idee. Hij gaf aan dat ik mijn zusje met haar man en mijn ouders dan ook uit moest nodigen. Ik wilde D. niet aan ze voorstellen op het feest dus moesten we toch voor die tijd bij mijn ouders langs.

D.'s ouders hadden heel lang naast een klooster gewoond. Toen dit sloot hadden de nonnen een groot heilig hart beeld aan D.'s ouders gegeven. Het was meer dan een meter hoog en stond D. ontzettend in de weg. Het stond letterlijk in de kromming op een tree van de trap. Ik heb een streng gelovige familie. Nu zijn mijn ouders dan nog wat gematigd maar één van mijn ooms heeft om het zo maar te zeggen "het licht" gezien. HIj heeft zelfs de bovenste verdieping van zijn boerderij omgebouwd tot kapel. Hij wilde het beeld dan ook graag hebben.

Dus een week later met Jezus op de achterbank, netjes in de gordel reden we naar Noord Holland. Op dat moment merk je hoeveel mensen er in je auto kijken. We hebben heel wat verwonderde blikken gezien. Aangekomen bij mijn oom vertelde ik dat ik D. ging voorstellen aan mijn ouders. Mijn oom kon niet voorkomen dat hij een moeilijk gezicht op zette maar zei niets. D. was die blik niet ontgaan.

Vanaf mijn oom was het nog 20 minuten rijden naar mijn ouders. D. werd met de minuut zenuwachtiger. Niet zo gek natuurlijk na alles wat er gebeurd was toen ik bij L. weg ging. Toen we de oprit opreden brak het zweet hem letterlijk uit. We bleven even een paar tellen zitten tot hij weer een beetje zichzelf was. We stapten uit en mijn moeder kwam ons tegemoet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #verdriet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je