{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 jaar van mijn leven (18)

niet op fb

Afbeelding blog '11 jaar van mijn leven (18)'

Die avond ging ik met lood in mijn schoenen terug naar L. Er was gelukkig nog niemand thuis. Ik had de afgelopen weken al langzaamaan wat kleding en spullen meegenomen in mijn werktas dus ik hoefde niet veel in te pakken. Ik liep direct door naar mijn kamer en haalde mijn trekkersrugzak onder het bed vandaan stopte daar mijn laatste spullen in en zette deze in de auto.

Vlak daarna kwam mijn schoonmoeder thuis met boodschappen en L. kwam vlak erna thuis. Ik vroeg aan L. of we boven even konden praten en hij knikte alleen. Ik denk dat hij aan mij wel kon zien dat er "iets" was. Ik vond het moeilijk om een begin te maken met wat ik wilde vertellen. Maar uiteindelijk vertelde ik dat ik "dit" niet meer kon en weg ging. L. vroeg waar ik naartoe ging liet ik hem mijn inschrijving van de woningbouwvereniging zien en gaf aan dat ik een huisje geaccepteerd had. op het waar? heb ik toen geen antwoord gegeven. L. gaf aan dat hij heus wel gezien had dat ik ongelukkig was maar dat hij niet wist hoe hij het moest oplossen. Dus had hij besloten maar niets te doen.

We liepen naar beneden en ik vertelde mijn schoonmoeder dat ik weg ging. Terwijl L. zich als een soort stervende zwaan huilend op de bank liet vallen deed mijn schoonmoeder alleen maar heel hard haar best om begrijpend over te komen en een grote grijns te onderdrukken. Waarin ze jammerlijk faalde.

De volgende dag belde ik mijn ouders om hen hetzelfde te vertellen. Mijn vader nam op en ik kreeg de wind van voren. Dat mijn schoonmoeder gebeld had dat ik vreemd ging en dat ik al maanden met een ander in bed lag. Dat ik al jaren van L. en de rest van de familie geprofiteerd had. In ieder geval hoefde ik niet langs te komen en ook met kerst was ik niet welkom.

Mijn ouders waren altijd heel erg gecharmeerd geweest van L. En omdat ze zelf zoveel problemen hadden met hun eigen bedrijf had ik ervoor gekozen ze niet met mijn problemen op te zadelen. Ze hadden dus bijna geen idee van wat ik de afgelopen jaren had meegemaakt.
De enige die wel alles wist was mijn zusje. Mijn zusje en ik zijn geen allerbeste vriendinnen maar als we elkaar nodig hebben zijn we er altijd.

Mijn ouders nodigde L. uit om een weekend langs te komen zodat ze eens even rustig zouden kunnen praten. Mijn zusje kreeg hier lucht van en besloot die zaterdagavond ook langs te gaan. Zij heeft toen in het bijzijn van L. een boekje open gedaan over wat ik haar de afgelopen jaren had verteld. L. kon niets anders doen dan bevestigen of nuanceren wat mijn zusje vertelde. Voor het eerst werd het mijn ouders duidelijk wat er zich de afgelopen jaren had afgespeeld. Ook voor L. was het een grote eyeopener hoe ik die jaren ervaren had en hoe blind en doof hij was geweest. Ik had leren slikken in die jaren en daarom waren er bepaalde dingen die mijn zusje over zijn moeder en vader vertelde waar L. helemaal niets vanaf wist.

De volgende dag belde mijn zusje en vertelde wat er was gebeurd. Daarna kreeg ik mijn vader aan de telefoon die zich zeer ongemakkelijk voelde maar vroeg of ik met kerst wel langs wilde komen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #verdriet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je