{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 jaar van mijn leven (17)

Niet op fb

Afbeelding blog '11 jaar van mijn leven (17)'

Na de bekentenis van D. gingen de dagen snel. Ik had nog een paar dagen om te reageren op 1 van de 3 huizen die mij aangeboden werden en D. ging met me mee om ze te bekijken. Ik had onderhand mijn postadres voor de woningbouw gewijzigd naar die van D. en ook mijn bankafschriften gingen zijn kant op. Al snel was ik verliefd op een kleine woning boven een boekenwinkel met eigen opgang en 1 minuut lopen van het centrum. Alles moest een beetje stiekem want ik wilde voorkomen dat L.'s familie hier lucht van kreeg. Dat zou voor veel problemen zorgen.

Onderhand hadden D. en ik veel gesprekken. Het bleek dat hij helemaal geen grote fan van U2 was maar de gedachte een hele dag met mij door te brengen was genoeg voor hem geweest om direct ja te zeggen toen ik vroeg wie er mee wilde. Hij nam genoegen met wat hij kreeg want tot die dag in de auto had hij altijd gedacht dat mijn relatie met L. goed was. Hij was erg van zichzelf geschrokken die dag dat we samen film hadden gekeken want het laatste wat hij wilde was iemands partner stelen. Daar had hij namelijk ervaring mee.
Hij vertelde dat zijn ex, nadat ze samen D.'s spaarekening leeg hadden gemaakt, bij hem weg ging omdat ze hem opeens saai vond. Ze deden geen leuke dingen meer, tja zonder geld...
3 dagen later stond ze met zijn beste vriend op de stoep. Met de melding: we moeten je iets vertellen en we hopen dat we vrienden kunnen blijven. Een collega had al eens tegen mij laten vallen dat D. wel wat nieuwe vrienden kon gebruiken. Nu begreep ik zijn opmerking.

D. woonde in het huis van zijn ouders. Zijn moeder was overleden en zijn vader woonde bij zijn nieuwe vriendin. Na het samenwonen hadden D. en zijn ex hadden hun spullen verdeeld maar omdat D. in het huis van zijn ouders alles al had waren haar ouders zo vriendelijk geweest om zijn spullen hun schuur op te slaan tot hij ze weer nodig zou hebben. Zo kwam ik dus zonder kosten aan een heerlijke bank, een tweepersoonsbed een tv en wasmachine.

Op mijn werk waren er allemaal mensen die mij dingen aanboden die ze over hadden. Ik had wel 4 salontafels en kledingkasten kunnen neerzetten. Er ontstond bijna een ruilhandel op onze afdeling. Uiteindelijk had ik mijn huisje vol met allerlei verschillende stijlen meubels maar met wat kussentjes, plantjes en snuisterijen zag het er wel heel vrolijk uit. Ondanks dat er eigenlijk bijna niets van mij was, was dit huisje helemaal alleen van mij!

Diezelfde dag kwam D. met een grote chocoladetaart aan om te vieren dat ik mijn nieuwe huisje betrok. We hadden een klein feestje samen tot hij vroeg hoe ik het het L. ging vertellen...*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #verdriet

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je