{{ message.message }}
{{ button.text }}

11 jaar van mijn leven (1)

Niet op FB Hoe het begon

Afbeelding blog ' 11 jaar van mijn leven (1)'

Na het lezen van vele verhalen heb ik besloten toch mijn verhaal ook op papier te zetten. Eigenlijk is het samen met de inleiding iets meer dan 11 jaar maar zonder inleiding is het verhaal niet te snappen.

Mijn ouders hebben altijd een eigen bedrijf gehad. Dat resulteerde in het feit dat ze het in de zomervakantie altijd erg druk hadden en niet met ons op vakantie konden. Onze zomervakanties werden gevuld met in het weekend dagjes uit naar ieder pretpark, dierentuin of activiteit die je maar kon bedenken. Zodra ik engels leerde op school stuurden mijn ouders mij naar een talenschool in Engeland. Je verbleef dan bij een gastgezin. Ging een halve dag naar engelse les en daarna waren er activiteiten. Je was niet verpicht ergens aan mee te doen maar er was zoveel te doen dat ik de laatste schoolbus terug nam naar mijn gezin. Ik heb dit jarenlang gedaan en het was echt superleuk. Ook kwamen er vaak dezelfde kinderen naar die school en ik heb er zeer leuke vriendschappen aan over gehouden.

Een van de meisjes waarmee ik vrienden werd heette V. Ze kwam uit de buurt van Munchen en nodigde me uit voor een weekje vakantie. Daarna nodigde ik haar uit om naar Nederland te komen. We hadden tienertoer kaarten gekocht zodat ik haar Nederland kon laten zien. Toen we in Den Haag in de Mc Donalds wat gingen eten ontmoeten we daar K. Hoe dat nou precies gelopen is weet ik niet meer maar ik kreeg een relatie met K. Ik was 14 en het was mijn eerste vriendje. Hij was wel iets ouder maar dat deerde mij niet.

Mijn ouders waren minder blij want hij bleek nogal wat problemen te hebben. Overleden moeder, weinig contact met zijn vader, van pleeggezin naar pleeggezin gegaan, op zijn 16de op zichzelf gaan wonen en de hele erfenis van zijn moeder opgemaakt aan feesten en hij bleek ook nog schulden te hebben. Toch konden mijn ouders wel wat sympathie voor hem opbrengen en hij mocht altijd blijven eten (hij kwam altijd net voordat mijn moeder begon met koken, heel vreemd), mijn moeder haalde een pakje extra groente uit de vriezer en schilde een exra aardappel. Ze was eigenlijk wel blij want met hem erbij gingen altijd alle pannen leeg. Mijn moeder grapt nog steeds dat het enige waar ze hem ooit op heeft kunnen betrappen is de worst voor op de boterham via het keukenraam voeren aan onze kat. Hij was ook de enige die bij ons mocht blijven slapen.

Hij vertelde mij over een familie in het Noorden van het land waar hij goed contact mee had en die een beetje voor hem zorgden. Hij wilde dolgraag dat ik ze zou ontmoeten. Na veel zeuren gaven mijn ouders toestemming om een dag met hem mee te gaan. Wat een supergezellige familie. Ze hadden 2 zonen en een dochter. De dochter was al wat ouder en was het huis uit. En wat waren ze lief voor K. Het leek wel of hij ook een zoon van hen was zoals ze hem behandelde. Uiteindelijk ging het uit met K. maar ik was onderhand een paar keer bij die familie geweest en ondanks dat ik niet meer met K. samen was vroeg de moeder of ik in de vakantie wilde komen logeren. K. vond dit maar niets want ik pakte zijn familie af vond hij. Misschien had hij ook wel een beetje gelijk. Maar op mijn 15de was ik soms aardig egoistisch.

Mijn ouders hadden de familie nog nooit gezien en gaven geen toestemming om in mijn eentje met de trein die kant op te gaan. De oplossing was dat de vader en moeder, incl. de 2 zoons in de auto stapten en bij ons langs kwamen. Toen ze weer vertrokken waren gaf mijn vader aan dat het prima mensen waren en we een paar weken later die kant op zouden gaan. Ik dan mocht blijven en na een weekje met de trein terug zou komen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #verhaal, #mijn

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je