{{ message.message }}
{{ button.text }}

10x slimme keuken schoonmaaktrucs na Pasen

Tijdens Pasen wordt er flink gebruncht en wordt de hele keuken over hoop gehaald, tijd om schoon te maken!

Afbeelding blog '10x slimme keuken schoonmaaktrucs na Pasen'

Pasen achter de rug, heerlijk gegeten en gedronken. De keuken is ook goed gebruikt, maar wat een puinhoop! Hoe krijg je dat allemaal schoon? Lees dan snel verder! 

1. Colaatje erbij

Zitten er aangebrande etensresten op de gaspitten? Vul een emmer met wat Cola en leg de gaspitten er een half uurtje in. Je veegt het vuil er daarna zo af met een doekje. 

2. Anti-kalk

Kalk in je waterkoker? Vul 'm voor de helft met schoonmaakazijn en voor de helft met water. Breng het aan de kook en haal de resten kalk weg met een borstel. Zet de koker daarna nog twee keer aan om de azijnresten te verwijderen.

3. Opgelost

Maak de magnetron schoon door een bakje water met een vaatwastablet erin te zetten. Zet de magnetron 5 minuten aan en veeg het vuil zo weg! 

4. Op het rooster

Roosters van de afzuigkap vies? Leg ze in de gootsteen, strooi er baksoda over en daarna wat afwasmiddel. Zet de hete kraan erop en laat een kwartiertje intrekken. Veeg het vuil er zo af! 

5. Supercitroen

Maak je oven schoon op een supersnelle manier. Snijd een citroen in plakjes en leg deze zo'n tien minuten in een ovenvast schaaltje in de oven op 200潞C. Hierdoor wordt het vet zacht kun je het heel makkelijk verwijderen met een doekje! Hallo schone oven!

6. Tablettentruc

De frituurpan is ook supermakkelijk schoon te maken met een afwastablet! Vul de frituurpan voor driekwart met water en leg een afwasblokje in het mandje van de frituurpan. Zet de frituurpan 10 minuten aan op 90潞C en spoel daarna alles goed af met water. 

7. Staaltje schoonmaakwerk

Heb je een roestvrijstalen keuken? Besprenkel een doek met wat olijfolie en je veegt alles gemakkelijk schoon! 

Kijk voor n贸g meer schoonmaaktrucs op de website van PLUS

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je