{{ message.message }}
{{ button.text }}

​10 redenen om over te schakelen naar de menstruatiecup

Voor een product dat zoveel hoofdpijn voorkomt, zijn menstruatiecups in Nederland zeer onderwaardeert en onbekent.

Afbeelding blog '​10 redenen om over te schakelen naar de menstruatiecup'

Voor een product dat zoveel hoofdpijn voorkomt, zijn menstruatiecups in Nederland nog niet algemeen bekend. Dit zou echt moeten veranderen want er zijn talloze voordelen bij het kiezen van een cup in tegenstelling tot traditioneel maandverband. Om meer vrouwen te vertellen over dit geweldige product heb ik een top tien opgesteld met redenen waarom je zou moeten overschakelen. De waarheid is echter dat ik net zo gemakkelijk een lijst met 100 redenen kon maken. Zo geweldig is mijn ervaring met de menstruatiecup!

1. Met een menstruatiecup gaat een eeuwigheid mee.

Met een klein beetje onderhoud gaat je cup wel tien jaartjes mee!

2. Je bespaart een hoop geld.

Laten we eerlijk zijn, het leven is al duur genoeg. Wat zou er fijner zijn dan een aantal honderden euro’s per jaar te besparen op al dat maandverband? Dat geld kan immers altijd beter besteed worden. Een cup kost rond de 19 euro, zelfs als je dat één keer per jaar (i.p.v. één keer per 10 jaar!) moest kopen ben je al vele malen goedkoper uit dan met tampons of maandverband. Plus je bespaart extra reisjes naar de supermarkt!

3. Vier uurtjes extra tijd tussen de verandering in.

Met tampons wordt het geadviseerd ze om de 8 uur te wisselen om TSS te voorkomen . Menstruatiecups kunnen 12 uur meegaan voor je ze moet verwisselen.

4. Het houdt meer vocht vast.

Een normale tampon kan tussen de 6 en 8 gram vasthouden aan vloeistof. Een cup daarentegen, houdt wel 5 keer die hoeveelheid vast; tot soms wel 28 gram aan vloeistof.

5.Geen lekken meer.

Een menstruatiecup werkt door een vacuüm te vormen. Dus als je hem correct gebruikt gaat alle vloeistof netjes in de cup en kan er niks lekken. Als een tampon een beetje verplaatst of te veel vloeistof opneemt, krijg je wel last van lekken.

6. Minder kans op TSS.

Zoals ik eerder al heb verteld kan men door tampons te lang inhouden last krijgen van Toxic Shock Syndroom(TSS) een door bacterie veroorzaakte ziekte. Dit ontstaat door de katoen in een tampon. Met een cup daarentegen wordt het risico hierop geëlimineerd.

7. Het droogt je niet uit.

Dit is vanzelfsprekend, zonder katoen is er geen uitdroging en dus ook geen irritatie voor je vaginale wanden.

8. Minder gewicht en ruimte in je tas.

Geen maandverband is dus ook minder doosjes en pakjes om mee te sleuren voor het geval dat je net de week verkeerd hebt uitgerekend.

9 Het is discreet.

Er is niks van de cup zichtbaar en je hoeft je geen zorgen te maken over het feit dat er een los draadje zichtbaar is, bijvoorbeeld op het strand of in een zwembad.

10. Zelfs na de bevalling, geen probleem!

Menstruatiecups kopen in twee maten voor, speciaal voor na de bevalling. Dus je hoeft geen zorgen te maken dat je na je bevalling ineens niet meer kan genieten van je cup.

Nou weet ik dat voor veel vrouwen de hoofdreden van niet willen overschakelen is dat het een beetje eng lijkt om zo’n cup te gebruiken. Wij hebben een uitgebreide handleiding geschreven om je te helpen bij het overschakelen naar, gebruiken van en vinden van de juiste cup. Om de handleiding te lezen click dan op deze link : Menstruatiecup Handleiding

Het gebruik van een menstruatiecup is in de eerste dagen eventjes wennen, maar de meesten van ons hadden ook wat moeite bij de eerste keer dat we een tampon moest gebruiken. De voordelen zijn het dubbel en dwars waard!
beste babyfoon met camera handleiding

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je