{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 dingen die moeders doen

En dat van tevoren nooit bedacht hadden

Afbeelding blog '10 dingen die moeders doen'

Laatst las ik een leuke quote, even vrij vertaald naar het Nederlands: ik wist precies hoe ik het zou gaan doen als moeder, tot ik kinderen kreeg. Oh is dat een waarheid als een koe? Mijn kinderen zouden nooit in de supermarkt op de grond gaan liggen krijsen om een surprise ei. Nu-uh. Mijn kinderen zouden onberispelijk gekleed gaan, haartjes leuk in model, schone, witte tanden en hippe schoentjes. Ze zouden luisteren (ha-die-ha) en ze zouden zonder morren hun troep opruimen. Tot ik dus kinderen kreeg. Hier 10 dingen die ik doe, maar nooit had gedacht dat ze mij zouden overkomen.

1. Poep uit bad scheppen met mijn blote handen.

2. Mijn handen uitsteken wanneer ze overgeven (om vervolgens niet te weten wat ik moet doen met dat handenkommetje vol braaksel).

3. En public aan hun billen ruiken (nee hoor, vals alarm! 't was een pufje! ).

4. Wanneer iemand aangeeft buikpijn te hebben, zonder gene vragen of ze al gepoept hebben (ook aan een collega of op een verjaardagsfeest bij tante Els).

5. Etensresten van je kind opeten en daar de tand vinden die al maanden los zat. Glad, rood en glibberig in je pizza. In je eigen mond. Dit vol walging uitspugen en dan met je blote handen de tand eruit prutsen. Die moet je namelijk bewaren voor de tandenfee.

6. Aan je vingers likken om de chocopasta van hun wangen te wrijven.

7. Door de gang roepen dat ze IN de wc moeten plassen, terwijl je op je knieën de pislucht uit je voegen probeert te schrobben.

8. Te grote kinderkleding op zolder bewaren, vervolgens vergeten dat ze daar liggen en nieuwe kleding aanschaffen. De kleding op zolder vinden wanneer ze eruit gegroeid zijn.

9. Ruiken aan hun vinger wanneer ze deze onder je neus houden. Dat was geen pindakaas...

10. Je lieve baby kijkt je blij aan, je maakt gigigaga geluidjes, je baby lacht en plots: whaaatsjuuu. Vol in je gezicht. En toch hou je van ze en zou je alles morgen weer doen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je