{{ message.message }}
{{ button.text }}

10 dingen die je niet tegen een thuismama moet zeggen

Hoewel we allemaal wel eens ondoordacht uit de hoek komen, zijn deze opmerkingen een 'beter niet' bij de gemiddelde thuis mama.

Afbeelding blog '10 dingen die je niet tegen een thuismama moet zeggen' Achtergrond blur afbeelding

Huismoeder: "huisvrouw, vrouw die voor het gezin en huishouden zorgt" (van Dale), dus niet "vrouw die alle tijd van de wereld heeft, niets uitvoert, en per definitie een top chef is"! Ik wil voor op stellen dat ik enorm veel respect heb voor alle ouders. Of je nu werkt, thuis blijft, borst of flesvoeding geeft, doet er niet toe. We willen allemaal het beste voor onze kinderen. Gezien het einde van het jaar nadert, leek het mij tijd voor een lijstje. Dit zijn de 10 vragen/opmerkingen die mij dit jaar stuk voor stuk gevraagt/gestelt zijn en het meest zijn bij gebleven. 

#1) Wil jij even een pakje boter meenemen? Je gaat vast nog wel naar de supermarkt (wordt vaak door familie gebruikt).

Hoezo? Omdat ik alle tijd van de wereld zou hebben? Als jij nou eens even een zak aardappelen en een stronk broccoli voor mij meeneemt, hoef ik straks niet met 2 krijsende kinderen in de rij van de kassa te staan. Deal?

#2)Zo, jou huis zal wel lekker opgeruimd zijn. Ik zou OOK graag wat meer tijd voor het huishouden vinden!

Eh... juist ja. Als je de tijd gevonden hebt, zou je bij mij de was ook even kunnen opvouwen dan? Dan kan ik ondertussen mijn kinderen van ontbijt voorzien, een nieuwe was draaien, mijn nek breken over het slingerende speelgoed, mijn zoon waarschuwen dat hij zijn speelgoed moet opruimen, de hond uitlaten, mijn oudste bestraffen omdat hij speelgoed van de jongste heeft afgepakt, boodschappen doen, stofzuigen, dweilen, eten koken, de kinderen entertainen, ..... wacht ik vergeet iets....

#3) Bij jou zal iedere avond wel een 3 gangen diner op tafel staan.

Fijn dat jij denkt dat ik een regelrechte "Martha Stewart" ben maar ook wij eten wel eens witte macaroni met worst....gewoon omdat het kan.

#4)Jij zal het wel vreselijk vinden dat je zoon straks naar de peuterspeelzaal gaat!

Nou nee. Hoewel loslaten altijd moeilijk is, voor iedere ouder, is het goed voor zijn ontwikkeling. Daarnaast zal dit voor mij niet moeilijker zijn dan dat het voor jou geweest is toen zoonlief voor het eerst naar de creche moest. Gevolgd door: wat zul jij straks een tijd over houden als je zoon naar de psz gaat! Hahaha, grapje zeker? Die 4 uur in de week heb ik zo weer vol gepland hoor!

#5) Als ik niet weer terug naar mijn werk had gemoeten, had ik ook langer borstvoeding gegeven.

Ja echt, hoewel ik er van overtuigd ben dat (gelukkig) maar weinig vrouwen dit hard op iemand voor de voeten durven te gooien. Bij deze dan, ik geef nu al bijna een jaar borstvoeding aan mijn jongste en ben daar heel trots op. Er komen echt wel meer factoren bij kijken dan alleen "tijd". Er zijn genoeg vrouwen waarbij het, om wat voor reden dan ook, niet lukt. Om dus te zeggen dat je alleen gestopt bent omdat je bent gaan werken gaat wat ver. Ooit van kolven gehoord?

#6) Wat een luxe, dat thuis blijven. Moet fijn zijn dat je je dat kan veroorloven.

Het was geen kwestie van kunnen veroorloven. Het is een bewuste keuze geweest van mij en mijn partner dat een van de ouders altijd actief aanwezig is. Mijn partner compenseert dat weer door veel uren te draaien, en is dus veel van huis. Doordat we samen hard werken, lukt het ons. Dan stellen we die vakantie naar Mallorca, of een aanbetaling op een hypotheek nog maar een paar jaartjes uit. 

#7) Mis je het werk niet?

Nog geen minuut! Begrijp me niet verkeerd, ik heb (voor mijn zwangerschappen) altijd gewerkt en hier nooit moeite mee gehad. Ik voel het echter niet als een opoffering dat ik nu thuis bij de kinderen "moet" blijven. 

#8) Pfff ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst bijgekletst heb met mijn vriendinnen. Jij spreekt ze  vast dagelijks.

Hmm, de meeste spreek ik zo'n 3 a 4 keer in het jaar en ook dan eisen de kinderen alle aandacht op. Meeste sociale contacten onderhoud ik, net als zovelen, via social media.Gelukkig wachten de "echte" die hards wel tot mijn tropen jaren voorbij zijn!

#9) (mijn favoriet) Ik zou ook wel eens willen uitslapen!

Ik ook!!!!!

#10) Wat zie je er leuk uit!

Deze wordt echt zonder enig kwaad bedoeld. Gewoon om aardig te zijn. Wij thuismoeders zijn echter licht wantrouwend wanneer we dit compliment ontvangen, terwijl we met de geur van babybraaksel op ons shirt, verwarde haren en ons "vergeten make-up op te doen maar dat realiseerde ik me pas toen ik al in de winkel stond" hoofd, in de rij van de kassa staan. Een schamper "dank je", met een flauw lachje, kan er nog vanaf maar stiekum denken we; bedoel je dat nou serieus of......

Ik zou mijn leven als huis moeder echt niet willen ruilen. Ik besef heel goed dat ik een gezegend mens ben, met mijn kinderen altijd om me heen. Het is een keuze die ik heb gemaakt. Ik heb zelfs begrip voor de mensen die denken dat mijn leven bestaat uit pinicken in het park, knuffelen en weekenden. Probeer in het gevolg wel rekening te houden dat als je met een moeder praat (of het nu een huis of een werk moeder is), je een gesprek voert met iemand die hoe dan ook de zwaarste baan van de wereld heeft. Wie komt er met een lijstje "don't"s voor werkende moeders?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je