{{ message.message }}
{{ button.text }}

1 + 1 = geen twee zeggen ze

Een tweede, kan dat ook meevallen?

Afbeelding blog '1 + 1 = geen twee zeggen ze' Achtergrond blur afbeelding

Toen ik net zwanger was van de tweede kreeg ik vaak te horen dat twee kids toch wel anders is, dat eentje dan eigenlijk appeltje eitje is en je achteraf niet weet hoe je ooit druk kon zijn met maar 1 kind. Het waren veelal waarschuwingen van mensen die al 2 of meer kinderen hadden. Sommige gaven zelfs aan dat ze de overstap van 1 naar 2 groter vonden dan van 0 naar 1. We waren dus gewaarschuwd. Ondanks dit soort opmerkingen heb ik nooit getwijfeld over een tweede.  Maar hoe bevalt dat nu een tweede; is het echt zo "erg" ?

Nu Charlie ruim een maand is moet ik heel eerlijk zeggen dat ik het eigenlijk heel erg mee vind vallen. In veel opzichten zelfs makkelijker dan de eerste keer. Natuurlijk is het voor het grootste gedeelte afhankelijk van het kind of het mee of tegen valt. Wanneer er problemen zijn met slapen en/of voeding wordt het waarschijnlijk een heel ander verhaal. Of wanneer je te maken hebt met een huilbaby. In die zin denk ik echt dat je een beetje mazzel moet hebben. En dat hebben we tot nu toe heel erg met Charlie. Ze drinkt en slaapt goed en is een heel relaxte baby. Maar wat voor mijn gevoel ook zeker mee speelt is dat ik merk dat ik zelf veel relaxter ben met nummer twee. Niet dat dat niet het geval was bij de eerste maar het grote voordeel van de tweede vindt ik dat je alles al een keer hebt meegemaakt. Je weet dat het een fase is die weer over gaat en durft veel beter te vertrouwen op je gevoel. Waarschijnlijk merkt je kind daar ook iets van, wat wellicht ook meewerkt. 

Ook hebben we dit keer gekozen voor een babyborrel ipv kraamvisite thuis. Dit maakt het verlof ook veel relaxter en hoef ik veel minder rekening te houden met voedingstijden in combinatie met visite. Ook fijn voor Ruby (mijn oudste dochter) zodat we met dit mooie weer niet verplicht zijn binnen te blijven voor de visite maar lekker samen op pad kunnen gaan. Doordat Ruby de normale dagen naar opvang en oma's gaat heb ik ook voldoende tijd even alleen met Charlie. 

Waar wat mij betreft de uitdaging in zit is met name de ochtend en avond. Jezelf en 2 kids klaarmaken vraagt om meer planning. Vooral omdat ik Ruby niet (lang) alleen in een ruimte met Charlie kan laten. Dat was wel even één van de dingen waarover ik vooraf minder had nagedacht. Gelukkig is Erik ook veel thuis om te helpen. En ja grijp ik iets vaker naar een filmpje op mijn telefoon voor Ruby als het even niet anders kan.

21 augustus moet ik weer beginnen met werken en ben dan heel benieuwd hoe het dan zal gaan met 2 kids. Dat betekent namelijk meer geregel en meer plannen. Hoe hebben jullie de komst van de tweede ervaren? Viel dat mee of tegen? En hoe gaat dat in combinatie met werk?

Liefs Aimee

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je