{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama weet jij waar mijn fietssleutel is?

Mama is moe, heel moe. Er moeten veel dingen gebeuren, maar mijn energie is weg. Maar het gaat zeker goed komen.

Afbeelding blog 'Mama weet jij waar mijn fietssleutel is?'

Mama, heb jij mijn fietssleutel gezien? Nee, weet je zeker dat hij niet nog in je fiets zit!

Ik kijk op mijn horloge en roep dat hij ook de sleutel in het sleutelbakje moet leggen. Maar dat heeft nu geen zin natuurlijk. Ondertussen begint de zoektocht langs de fruitschaal, het bankje in de hal en onder de kast. Ruben wil best even zoeken, maar hij vindt onder de kast zijn Cars autootje. En die was hij al een poos kwijt. Hij roept dan ook enthousiast dat hij daar 's middags mooi mee kan spelen.Geeft niets hoor, adem in, adem uit en een snelle blik op de klok.

Lucas komt aangerend en zegt dat het is gaan regenen. Snel de regenjassen aan en dan gaan we maar lopen naar school. Mama, komen we nu niet te laat? En waar is je tas gebleven? Die ligt nog op de eettafel, ik dacht dat jij hem mee had genomen.Gelukkig komen we er nu nog achter. Ze worden steeds zelfstandiger, maar ze hebben nog wel een reminder nodig.

Ondertussen lopen we snel richting school en bedenk ik me wat er vandaag nog moet gebeuren. Mijn lijstje begint steeds langer te worden. Maar dan heeft Ruben nog een kleine aanvulling:

Mama, je moet nog in het vriendenboekje schrijven.

De juf zoekt nog mama's die willen schoonmaken, ik heb gezegd dat jij ook wel wil helpen. Je mag kiezen uit lego wassen, de duplo schoonmaken of het lokaal zelf.

Mama, je komt toch wel kijken naar mijn voorstelling maandag?

Heb je al bedacht wat ik mag trakteren? En wat gaan we met mijn partijtje doen!?

Mama, vrijdag mag je kijken bij de zwemles. Dat was je toch niet vergeten!

Zaterdag nog een feestje. Nog even een verjaardagscadeau inpakken. Inpakpapier heb ik dat nog?

Ik moet nog een beterschapskaart schrijven en niet vergeten mijn moeder te bellen.

Zo maar wat gedachten onderweg naar school. Ik geef ze een dikke zoen en wens ze veel plezier. Ze gaan gelukkig altijd blij naar school.

Mama, wel even mijn fietssleutel zoeken. Want vanmiddag wil ik op de fiets.

Thuis zet ik een kopje koffie en wil ik even bijkomen van de ochtendspits. Ik open mijn agenda en zie dat er vanavond 10 minuten gesprekken zijn. Komt goed, maar ik zet het toch maar even op een geeltje.

Andere moeders zullen dit vast wel herkennen. Je moet zoveel en dan lijkt het allemaal tegelijk te komen. Maar soms mag het best even wat minder, dan heb je even tijd voor jezelf nodig. Ik denk dat ik vanavond maar een bad neem, zonder de kinderen.  Nu eerst maar even zoeken naar die sleutel.

Fijn dat ik het even met jullie mag delen. Wees trots op jezelf!

Tags: #Mom life

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je