{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama tekent - Geboorteborden

Niets is mooier dan van jouw hobby je werk te maken. Vorig jaar ben ik hier dan ook mee begonnen. In opdracht maak ik verschillende dingen.

Afbeelding blog 'Mama tekent - Geboorteborden' Achtergrond blur afbeelding

Zo ben ik afgelopen najaar begonnen met het tekenen van geboorteborden. Het idee is ontstaan nadat een goeie kennis van ons voor de derde keer was bevallen. In het verleden heeft ze me ooit eens gevraagd of ik haar eens een keer wilde helpen met het maken van me2you schilderingen. Ze wist alleen nog niet wat ze precies wilde. Misschien op een deur? Of toch op een canvasdoek? Als het zover was zou ze het me laten weten.

Echter kwam de oproep nooit en toen de jongste van het telg werd geboren aarselde ik dan ook niet om zelf wat voor ze in elkaar te knutselen. En zo ontstond het idee van een geboortebord. Je kent vast de ouderwetse geboortetegel van vroeger wel. Zoiets wilde ik dan maken op 30 x 40 formaat, maar dan alleen met naam en natuurlijk niet oud en saai, maar ook echt met wat modernere poppetjes en plaatjes. Ik besloot voor hun bord dan ook om een mix te maken van me2you en blue nose friends en een vlindertje van hun eerstgeboren zoontje die er helaas niet meer is.

20151010_183224_1454606001.jpg

Ik wilde het in eerste instantie zo laten. Ik wilde alleen de naam er nog bij op zetten, en dan was het naar mijn idee wel goed. Toch twijfelde ik heel erg en om zeker te zijn of ze dit wel een geschikt cadeau vonden, heb ik toch maar bij ze aan de bel getrokken en gevraagd of ze even wilde komen kijken. En wat was ze blij. Ze vond hem prachtig! Maar toch kwam de vraag of ik misschien de geboortegegevens er in wilde verwerken. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk is de plaat zo geworden zoals op de blogfoto. Ik kreeg toestemming om hem aan de wereld te laten zien. Ik mocht hem ook plaatsen op mijn facebookpagina, maar dan wel graag zonder de naam. De naam heb ik er in speelse letters onder gezet in een mooie roze kleur. Ze zijn er dan ook super blij mee. Het bord zou eerst een plaatsje krijgen in de woonkamer, op een plaats waar iedereen hem kan zien. Daarna zal hij naar de babykamer verhuizen.

Aan de hand van deze geboorteplaat besloot ik dat het misschien wel mooi was om er een najaarsactie van te maken. Een geboortebord voor €25,- exclusief lijst en verzending. Ik plaatste in verschillende groepen een advertentie en kreeg verbazingwekkend toch een paar opdrachten. Één opdracht was een kraamcadeau. Me2you beertjes in familie vorm. Vader, moeder en dochter met blauw en roze neusjes. Het ongeboren kindje in een neutrale kleur omdat het geslacht nog niet bekend was. Ook dit bord is dankbaar ontvangen.

Ik kreeg vervolgens een nijntje opdracht. Ook hier was de wens of ik dit kon maken met de geboortegegevens van het kindje. Destijds was hij nog niet geboren, maar kon ik natuurlijk al wel beginnen met een schets. Inmiddels is de kleine man geboren en heb ik ook dit bord af kunnen maken. De letters zijn gemaakt zoals ze op het geboortekaartje staan.

piZap_1454579196601_1454606924.jpg

Aan de ander kant van het land werd ook een opdracht geplaatst. Dezelfde als de berenfamilie, maar dan ook met de geboortegegevens er bij. Deze staat klaar om op de bus te gaan. De foto werd goed gekeurd en mevrouw wilde eigenlijk graag voor haar andere kindje ook wel een bord laten maken.

piZap_1454579028325_1454607046.jpg

Dit is toch hartstikke mooi? Ik vind het helemaal geweldig dat mijn werk zo gewaardeerd wordt, dat mijn tekening een ereplaatsen krijgt bij iemand anders in huis. En het allermooiste? Niemand heeft hetzelfde bord in huis hangen. Zo blijft het bord altijd origineel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je