{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mama Sport TAG! Zeker iets voor mij!

Mama Sport TAG. Die is op mijn lijf geschreven! Doe jij ook mee? Laat je reactie achter ;-)

Afbeelding blog 'Mama Sport TAG! Zeker iets voor mij!'

Mama Sport TAG. Die moet ik doen. Op mijn lijf geschreven hahaha. Hier komt hij dus ;-)

1. Welke sport deed je als kind?

Ik heb vroeger onder judo gezeten, echter was ik daar een van de beste en moest naar de wedstrijdgroep. Ik was zelfs al ingeschreven voor een toernooi in Zweden. De kosten werden alleen niet door de Judo school betaald, nee dat moest zelf voldaan worden. Dus daar zetten mijn ouders een punt achter nog voordat het begonnen was. Logisch, want ik was denk ik 10 jaar. Nooit geen spijt van gehad dat ik daarmee gestopt ben. Een jaar later begon ik met waterpolo.

2. Welke sport doe je nu en wat vind je hiervan?

Ik speel nog steeds waterpolo. Nu al 21 jaar! WOW wat een tijd en ik speel nog steeds met heel erg veel plezier. Ik speel 20 jaar competitie, alleen het eerste jaar dus niet. Ik ben begonnen als pupil, vervolgens een jaar jeugd al vroeg bij de dames gaan spelen. Ik heb verschillende klasses gespeeld. Momenteel spelen wij in de hoogste klasse van Zuid Nederland. Dat is tevens het hoogste wat ik gespeeld heb (verschillende jaren in verschillende teamsamenstellingen). Ook verschillende keren kampioen geworden.

3. Is je sport gedrag veranderd sinds je moeder bent?

Nee, dat is niet veranderd. Ook mijn coach denkt daar hetzelfde over. Het is natuurlijk wel een in sport als waterpolo: hoe langer je speelt hoe beter je wordt, of ja beter: meer inzicht gaat krijgen en handiger wordt in bepaald bewegingen.

4. Wat is de reden waarvoor je sport?

Ik weet niet beter, altijd al gesport. En ik ben van mening dat sporten/bewegen belangrijk is.

5. Sla je sporten stiekem wel eens over?

Ik sla alleen over als vriendlief moet werken. Ik ga voor woensdagavond of vrijdagavond geen oppas voor de kinderen regelen die dan bij ons komt, zodat de kinderen “gewoon” naar bed kunnen. Als vriendlief moet werken (of weg is) en ik heb een wedstrijd dan wordt er wel oppas geregeld.

6. Hoort gezond eten ook bij sporten voor jou, en wat doe je dan aan gezond eten?

Ik denk niet dat het zozeer bij sporten hoort, maar bij gezond leven. Wij proberen wel gezond te eten.

7. Doen je kinderen aan sport, zo ja welke?

De jongste is net 2 geworden en zit niet onder sport, al gaan we wel vaak zwemmen. De oudste wordt morgen 5 en zit op zwemles. Zodra ze haar A en B diploma heeft gehaald mag ze sporten wat ze wil.

8. Heb je gesport tijdens de zwangerschap, deed je dit zelf of met een speciale zwangerschapssport, en wat deed je dan?

Ik trainde mijn “gewone” trainingen mee tijdens mijn zwangerschap, alleen oefeningen die tegen elkaar moesten deed ik niet mee. En hoe zwangerder dat ik was hoe moeilijker dat ik vooruit kwam of omhoog om te gooien kwam. Ik heb door gezwommen tot 2 maanden voor de bevalling. Op dat moment werd ik meer een last voor mijn teamgenoten hahaha

9. Heb je aan een post partum sport programma mee gedaan?

Nee. Ik ben zodra ik mocht weer gaan trainen. Wel opbouwend natuurlijk. Ik ben van beide kids bevallen midden in de competitie en bij beide heb ik de laatste wedstrijden van dat jaar meegezwommen.

10. Vind je sporten leuk?

Ik vind het heerlijk! Het is alleen soms wel een gedoe en geregel hoor. En van mijn team woon ik het verste weg en rij naar het zwembad ongeveer 20 minuten heen en 20 minuten terug. Voor andere teamgenoten is het 5 minuten lopen. Van de andere kant woon ik wel het dichtste bij het zwembad waar wij wedstrijden zwemmen (het zwembad waar wij trainen, in een dorp in de buurt waar ook de zwemclub vandaan komt, is niet volgens de afmetingen van een waterpolobassin. Wij zwemmen onze wedstrijden in een groot wedstrijdbad in de stad).

Hieronder een foto van Lieke Klaassen. Ik ben een beetje hetzelfde soort speelster als zij is: ballen hard van afstand kunnen schieten. Dit is ook wat ik doe in de wedstrijden.

index_1453671389.jpg

👋🏼  Heb je een vraag of een suggestie? Werkt er iets niet? Laat het ons weten!
Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je