{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mag ik even overslaan- vervolg

Een samenvatting van mijn kerstdagen, tevens een uitleg van mijn 'angst' voor oud en nieuw.

Afbeelding blog 'Mag ik even overslaan- vervolg ' Achtergrond blur afbeelding

Eigenlijk was ik van plan om een blog te schrijven na afloop van oud en nieuw maar onze kerst liep niet helemaal volgens verwachting. Dat wilde ik jullie natuurlijk niet onthouden :)

In principe waren onze kerstdagen heel gezellig en verliep alles prima. Eerste kerstdag zijn we heerlijk naar het strand geweest om even lekker uit te waaien. Daar een kopje koffie gedronken en lekker geluncht. Vervolgens op naar huis om de cadeautjes uit te pakken en daarna met zn allen gourmetten. So far so good.

De volgende dag merkte ik al aan onze mini dat ze eigenlijk te weinig had geslapen vrijdags. Dat ene uurtje in de auto was het denk ik toch niet helemaal want ze was moe. En chagerijnig. En plakkerig. En huilerig. En, nouja je snapt hem wel denk ik.

We zouden nu bij de schoonfamilie gaan gourmetten maar hier hadden we eind van de middag afgesproken dus om half 1 maar weer op naar bed. Dit was echter geen succes dus dan maar campingbedje mee en direct na het middagflesje naar mijn schoonvader zodat ze daar nog even kan tukken.

Om wat voor reden dan ook besloot Liv echter dat de kamer van mijn zwager niet goed genoeg was, slapen zat er dus niet in.
Afgezien van de giga wallen die zich inmiddels hadden ontwikkelt was ze nog best gezellig en hebben we nog even lekker kunnen eten. Toen Liv haar potje en toetje ophad vond ik het alleen wel mooi geweest. Ik wilde niet het risico lopen dat ze nu ook niet in het campingbedje wilde slapen dus ben ik met haar naar huis gegaan.

Eenmaal thuis sliep ze eigenlijk nog voordat ze haar bed raakte. Na een kleine 3 kwartier was ze alweer wakker maar dat is niet zo'n probleem want het was bijna tijd voor haar laatste flesje. En na het laatste flesje gaat ze altijd zonder problemen slapen, wat er ook aan de hand is................................. Maar nu effe niet. 

Vrijwel direct nadat ik haar weg had gelegd begon ze te huilen. Ze had haar flesje ook niet helemaal op dus heb ik nog een klein flesje gemaakt en gegeven. Dit was jammer genoeg niet het wondermiddel want ook nu was het na 10 tellen alweer huilen. 

Ik ben zelf gewoon naar bed gegaan en samen besloten om haar even te laten gaan. Misschien moet ze alleen de drukte er ff uitgooien en valt ze vanzelf in slaap.. Dat hebben we nog geen 10 minuten volgehouden want het ging van kwaad tot erger. Dikke tranen, rood hoofd, wapperen met dr armpjes (wat er stiekem best komisch uitziet, kleine dramaqueen) en een aardig volume, nee dit ging hem niet worden.

Uiteindelijk is het een proces van een paar uur geworden en is ze al wiegend in mijn armen (lees in een stevige houdgreep) toch in slaap gevallen. Inmiddels liepen bij mij zelf ook de tranen over mijn wangen want het is hartverscheurend om te zien hoe je kindje zichzelf in de weg kan zitten.. 

Ze was gewoon echt oververmoeid en overprikkeld. Gelukkig heeft ze na dit gevecht wel doorgeslapen maar zondags was er ook geen land mee te bezeilen. Ze wilde niet in de box, niet op de grond, niet in bed maar alleen bij mama en papa en de bank was ook nog wel oké. Slapen heeft ze ook niet gedaan overdag maar vooral veel huilen en hangen. Ze was ook nog eens snotverkouden geworden dus ja ze had het echt even moeilijk.

Al met al was de nasleep van deze kerstdagen voor mij wel genoeg motivatie om de knoop door te hakken, geen gedoe maar RUST in huis met oud en nieuw. Of dat ook gaat lukken lezen jullie volgende week ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je