{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mag ik even overslaan?

Oud en nieuw.. De tijd van bezinning, terugkijken en goede voornemens.

Afbeelding blog 'Mag ik even overslaan?'

En ik heb er geen zin in dit jaar. Ook de kerstdagen ( of eigenlijk de aanloop er naartoe) verlopen niet zoals ik dat gewend ben.

Normaal gesproken kijk ik het hele jaar uit naar deze periode, ik ben een echte kerstmuts. Op 6 december gaat de radio op skyradio, gaan alle kerstspullen van stal en heb ik mijn huis in opperbeste kerstsfeer tegen de tijd dat het avondeten gemaakt moet worden.

Dit jaar niet. Ik zou niet weten waarom niet maar het gevoel is er gewoon echt niet. Mijn huis is nog steeds niet geheel naar zin versierd, de cadeautjes heb ik op het allerlaatste moment nog bij elkaar kunnen schrapen en "Driving home for Christmas" wordt met lichte agressie afgezet in de auto.

Natuurlijk is het niet geheel kommer en kwel, we gaan gewoon 'gezellig' 2 dagen heerlijk gourmetten en voor Liv heb ik 2 ontzettend schattige kerstjurkjes weten te scoren. Maar toch is het gevoel er niet.

Hetzelfde gaat eigenlijk op voor oud op nieuw. Nu ben ik daar nooit echt een grote fan van geweest want ik ben een enorme schijterd met vuurwerk. Ik wordt altijd heel nerveus van al die herrie en ga dan ook na 8 uur s'avonds niet graag meer over straat. Maar goed dit terzijde.

Het wordt de eerste oud en nieuw van Liv en ik denk dat daar de schoen wringt dit jaar. Ik ben namelijk nogal een zenuwpees/stresskip en ik zie er stiekem enorm tegenop. Alle doemscenario's vliegen door mijn hoofd waarin ik mezelf met een krijsend kind op schoot zie zitten terwijl de gillende keukenmeiden en tientallen honderduizendklappers tegelijk afgaan in mijn achtertuin en de visite al zuipend en schreeuwend door het huis danst.

Ik sla dan ook het liefste een jaartje over. Laat mij maar lekker alleen op de bank met een appelflap en glaasje champagne, 12 uur mijn man en moeder gelukkig nieuwjaar wensen en dan om half 1 lekker naar bed. (Om vervolgens bij elke klap met kloppend hart in bed te liggen 'oh nee als ze maar niet wakker wordt.....' ).

Mijn man vindt het allemaal nogal overdreven (ikzelf natuurlijk ook wel.. een klein beetje) maar hij snapt wel dat ik het spannend vindt. 

Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie dit gedaan hebben of gaan doen zo'n eerste oud op nieuw met een baby!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je