{{ message.message }}
{{ button.text }}

Mag de klok even wat langzamer tikken?

Daar sta ik, voor de spiegel samen met Charlie. Twee gezichten die elkaar aankijken. Een traan welt op terwijl ik glimlach.

Afbeelding blog 'Mag de klok even wat langzamer tikken?' Achtergrond blur afbeelding

Op het moment van de geboorte stond de tijd heel even stil. Geen besef van tijd, dag of nacht, mensen om je heen. Geen besef van wat er eigenlijk net gebeurt is. Een klein warm lijfje ligt op je borst. Emoties overspoelen je terwijl je niet eens kunt beschrijven welke. Je sluit jezelf af van de buitenwereld en geniet met je man en baby. Stilte op zo'n prachtig moment!

Maar dan, als een bezetene begint de klok te tikken. Dag, nacht, het vliegt voorbij. De kraamweek, de eerste wandeling, maatje 50,56, huh 62? Je laatste week verlof, je eerste werkweek. De eerste hapjes staan voor de deur. Alsof de tijd een sprong heeft gemaakt is mijn kleine meisje ineens 4 maanden. Word ik nu echt zo'n moeder die alle stapjes viert en uitspreekt? Ja! Ik vind het heel wat, 4 maanden. Hoera! 

Zodra ze in de ochtend wakker is kleed ik haar aan. Uit de kast pak ik maatje 62 en bekijk met trots mijn mooie dochter. Jeetje wat lijk je groot op dat aankleedkussen. Ik houd haar dicht tegen me aan en loop naar de spiegel. 

'Wie is dat in de spiegel'? Charlie staart met grote ogen naar haar evenbeeld. Ze lijkt het een beetje gek te vinden en haar onderlipje krult langzaam in een pruillip. Nog voor de tranen opkomen ziet ze naast haar spiegelbeeld mij staan. Haar pruillip verandert in een grote lach. Ik besef mij hoe erg ik dat moment waardeer. Ze lacht wanneer ze mama ziet, ze voelt zich veilig bij mij en zal leren dat ik altijd naast haar zal staan wanneer ze mij nodig heeft. Mama zijn is prachtig. 

Dit keer welt er bij mij een traan op. Een traan met een glimlach. Hoe snel de tijd ook voorbij gaat, ik zal van elke minuut met jou genieten!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags:

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je